İŞKUR üzerinden her gün yüzlerce ilan yayınlanmakta olup bu ilanlar ile iş arayan bireyler ile iş verenler bir araya getirilmekte ve istihdama katkı sağlanmaktadır. Özelikle farklı meslek gruplarına yönelik, birçok ilde açılan iş ilanlarında biri de özel sektör özel okullarında öğretmen ihtiyacını karşılamak amacı ile öğretmen alımına yönelik ilanlarolarak yer almaktadır. Buna göre İŞKUR üzerinden toplamda 347 öğretmen alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre ilan detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Başvuru Şartları

Alımın yapılacağı ilanların genelinde T.C. vatandaşı olma, üniversitelerin ilgili öğretmenlik bölümünden mezun olma, ilana göre değişen tecrübe şartını sağlama, ilgili yaş aralığında olma gibi hem genel hem de özel şartlar bulunmaktadır. İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda toplamda 347 branş ve dağılımları şu şekildedir.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar başvurulacak kadroya ve ilana göre değişiklik göstermekle birlikte en az öğrenim şartı, tecrübe şartı, kurum ile aynı ilde ikamet etme şartı, ilgili belge ve diğer alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. Farklı branşlarda özel okullara yapılacak olan alımlarda birçok il genelinde öğretmen alımıgerçekleştirilirken ilgili ilanlara başvurmak isteyen adaylar İŞKUR’un https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresi üzerinden ilgili ilanlara ulaşabilir ve buradan branşlara göre online başvuru yapabilir. Açılan sayfada CTRL+F yaparak “branş ya da öğretmenlik” ismi yazılarak da ilanlara kısa yoldan ulaşmak mümkündür.

Editör: TE Bilisim