İŞKUR haftanın kamu personeli alımı ilanlarını geçtiğimiz hafta itibari ile yayımlamaya başladı. 30 Eylül 2019 tarihi sonrası yayımlanmış olan kamu ilanlarına göre kamuya yüzlerce personel alımı yapılacğaı ilan edildi. Henüz ilanlara başvuru süreci devam etmekte olup adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.Peki şartlar ve başvuru bilgileri nedir?

FARKLI KURUMLARA ALIM YAPILACAK?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Öğretmenevleri, Belediyeler, Üniversiteleri, Devlet Su İşleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet müdürlükleri, Eti Maden İşletmeleri Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu gbi kamu kurumları ve kuruluşları alım yapacak. 

BAŞVURU ŞARTLAR:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak,
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak,
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.
  • Eski hükümlüler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar: Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar. Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartı ile kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süre ile hapis cezası olan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikab, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlanılanlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.
  • Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar; Durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarında alınan engelleler için sağlık kurulu raporu ile (doğuştan ya da sonradan herhangi bir neden ile bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimleri karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmalık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde %40 olduğunu belirten sağlık kurulu raporu)belgelendirmeleri gerekmektedir.
  • Alım Yapılacak bölgede ikamet ediyor olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

İlgili personel ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylar başvuru şartlarını taşıdıkları durumda başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirebilriler. Bu yönde başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim