İŞKUR aracılığı ile kamuya memur alımlarına devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta itibari ile yayımlanmış olan kamu ilanlarına başvurularda son gün! İşin Olsa ekibi olarak ilgili haberleri sizlere aktaracağız.

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI HANGİLERİDİR?

İŞKUR aracılığı ile kamu memur personel alımı kapsamında kamuya alım yapılıyor. Alımlar üniversiteler, Belediyeler ve Et ve Süt Kurumu tarafından yapılıyor.

AZİZİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI(BYŞ İLÇE): 1 Makam Şoförü

REŞADİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 5 Süpürgeci (temizlik işçisi) - cadde, sokak vb

SÜTÇÜLER İLÇESİ KÖYLERİNE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ: 1 Ekskavatör(Kazıma Ve Yükleme) Operatörü

EVCİLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 8 Beden İşçisi (Genel)

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ: 10 Güvenlik Görevlisi (Silahsız), 22 Temizlik Görevlisi

HORASAN BELEDİYESİ: 3 Muhasebe Yardımcı Elemanı

PEHLİVANKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 6 Beden İşçisi (Genel)

ET VE SÜT KURUMU ERZURUM ET KOMBİNASI MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Elektrikçi (Genel)  ve 2 Kasap

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu,Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine ilişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Affa uğamış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar , Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk,zimmet, irtikap,rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık,sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas,ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  • Anayasal düzen ve bu düzenin işleyişine, özel hayat ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu ve uyuşturucu madde suçlarında dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma ve kovuşturma bulunmamak,
  • Askerliği ile ilişiği olmamak ( yapmış olmak tecilli veya muaf olmak)
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malüllük aylığı almamış olmak şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

İŞKUR üzerinden yayımlanan kamu ilanlarında adaylardan özel olarak alım yapılacak kadroya göre tecrübe şartını taşımak, En az ilköğretim mezunu olmakla birlikte, Lise, Ön Lisans veya lisans mezunu olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULARDA SAATLER:

İŞKUR aracılığı ile geçen hafta gelmiş olan kamu ilanlarına başvurularda son saatlere geldik. Adaylar ilgili başvurularını bugün itibari ile gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU EKRANI:

Online olarak yapılacak olan başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden İŞKUR kayıt bilgileriniz ile gerçekleştirilecektir.

YENİ KAMU İLANLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Devamlı olarak yayımlanan kamu ilanlarına bir süre ara verildi ve sadece acil ihtiyaç karşılamak üzere alım yaparak kurumlar alım yapıyor. Mayıs sonu itibari ile ülkemizdeki Koronavirüs azalması durumunda yeni alımlar yapılacak.

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.