2019 yılı içerisinde özel ya da kamu sektörü personeli alımlarının büyük bir kısmı İŞKUR üzerinden yapılmakta olup özellikle her eğitim seviyesine uygun ve her ilde gerçekleşen alımlar İŞKUR üzerinden adayların hizmetine sunulmaktadır. Bu kapsamda İŞKUR üzerinden farklı kamu kurumlarında geçici ve daimi olmak üzere çeşitli kadrolarda kamu işçisi alımı gerçekleşecektir. İlgili kadrolar ve detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Başvuru Şartları

Toplamda 28 kamu işçisi alımı yapılacak olup adaylar farklı kadrolarda ve kamu kurumlarında görevlendirilecektir. Alım yapılacak kadrolar, Bulaşıkçı (Stevard), Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt), Beden İşçisi (Genel), Sıhhi Tesisatçı, Temizlik Görevlisi, Aşçı, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Filit İşçisi (Haşere İlaçlama), Su Arıza İşçisi olarak yer almıştır.

İlgili kadrolar için aranan şartlar arasında kuruma göre değişiklik göstermekle birlikte en az ilköğretim mezunu olma, ilana göre en az tecrübe şartını sağlama, erkekler için askerlik ile ilgisi olmama, ilgili alanda istenilen belge ve sertifikalara sahip olma gibi çeşitli şartların sağlanması istenmektedir.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda ilgili şartları sağlayan adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden sol altta yer alan ilan numarası adresinden tabloda yer alan ilan numaralarını girerek başvuru yapmak mümkündür.

Editör: TE Bilisim