İŞKUR aracılığı ile hafta başında ( 08 Temmuz 2019 ) yayımlanmış olan ilanlara göre farklı kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerindeki eksikliği gidermek için alım yapacaklarını belirtmişlerdi. Ancak başvuru süresi çok azdı ve artık son günlere gelindi. Sizlere bu haberimizde bu hafta itibari ile yayımlanmış olan kamu personeli alımları ilanları hakkında detayları aktaracağız.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPIYOR?

Hafta başı itibari ile yayımlanan ilanlara göre, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret ( Kamu Grubu ), İstanbul Üniversitesi Cerrahpara genel Sekreterliği ( İÜC ), Sayıştay Başkanlığı ( Kamu Grubu ), Orhangazi Öğretmen evi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü, Artvin Emniyet Müdürlüğü hafta başında kamu personeli alımı için ilan yayımlamışlardı.

Alım yapılacak pozisyonlar ise, temizlik Görevlisi, Fırıncı Ustası, Aşçı, İkram Hizmetleri Meslek Elemanı, Sistem ve Ağ Uzmanı, Kasap, Okul Öncesi Öğretmeni, Büro Memuru, Şoför, Çağrı Merkezi Elemanı, Yazılım Mühendisi, Sistem Uzmanı Danışmanı, Uzman Yardımcısı muhasebeci, Sıhhi tesisatçı, Hayvan Bakıcısı, Bahçıvan gibi kadrolarda alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sözk onusu ilanlara, Normal, Engelli, Eski Hükümlü veya TMY kapsamında olan adaylar başvuru yapabielcekler. Ancak başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını doldurmuş olmak, En az İlköğretim mezunu olmak ve alım yapılacak mesleğe göre gerekli eğitim seviyesini tamamlamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Türkiye İş Kurumu yukarıdaki ilanlar için duyurularını hafta başında yapmıştı ve adaylar başvurularını en geç 12 temmuz 2019 tarihi mesai saati bitimine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden yapılacaktır. Söz konusu duyurulara ulaşmak için ise İşyeri Unvanı kısmını Kamu olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

KAMU İŞKUR LANLARI DETAYLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim