Eylül’ün ilk günü ve ilk haftasında İŞKUR üzerinden personel alımları da devam etmekte olup bu kapsamda farklı alanlarda toplamda 48 bin 802 personel alımı yapılacağı ilan açıklandı. Farklı iş kolları ve mesleklerde, özel ve kamu sektörünce gerçekleştirilen alımlarda 1481 farklı alanda alım yapılacağı ifade edildi. İlgili alımlarda adaylar farklı illerde ve kurumlarda istihdam edilecekken kadro ve başvurulara ilişkin detaylar şunlardır.

Kadrolar ve Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımlarda farklı kadrolar ve pozisyonlarda adaylar istihdam edilecek olup toplamda 48 bin personel alımı yapılacaktır. En çok alım yapılacak olan ilk 10 meslek grubu arasında Beden İşçisi (Genel), Temizlik Görevlisi, Satış Danışmanı / Uzmanı, Makineci (Dikiş), Garson (Servis Elemanı), Kasiyer, Ön Muhasebeci, Güvenlik Görevlisi, Konfeksiyon İşçisi, Bulaşıkçı (Stevard) kadroları yer alırken ilk en çok alım yapılan 20 pozisyon şu şekildedir.

İlgili kadrolara başvurularda adaylardan en az öğrenim şartını sağlama, ilgili kurumun çalıştığı ilde ikamet ediyor olma, ilgili belge ve sertifikalar sahip olma, istenilen deneyimi bulundurma, belirtilen yaş aralığında olma gibi özel şartlar ve genel alım şartlarını sağlama şeklinde bir başvuru şartı sunulabilmektedir. Bu noktada farklı meslek gruplarında farklı başvuru şartları yer almaktadır.

KPSS Şartsız 645 Mühendis Alınacak

İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda 46 farklı mühendislik alanında toplam 645 mühendis alımı yapılacak olup en çok alımın gerçekleştirileceği alanlar şu şekildedir.

Özel Okullara 381 Öğretmen Alınacak

Ülkemizde sevilen ve çok tercih edilen mesleklerden biri olan öğretmenlik mesleğini yerine getiren adayların özellikle başvuru yaparken kurumlar tarafında istenilen birtakım şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar arasında T.C. vatandaşı olma, üniversitelerin ilgili öğretmenlik bölümünden mezun olma, ilana göre değişen tecrübe şartını sağlama, ilgili yaş aralığında olma gibi hem genel hem de özel şartlar bulunmaktadır. İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda toplamda 38 branşta 381 öğretmen alımı yapılacak olup en çok alımın yapılacağı branşlar şunlardır.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar başvurulacak kadroya ve ilana göre değişiklik göstermekle birlikte en az öğrenim şartı, tecrübe şartı, kurum ile aynı ilde ikamet etme şartı, ilgili belge ve diğer alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür.

Editör: TE Bilisim