Toplum Yararına Programı Kapsamında İŞKUR üzerinden yeni ilanlar açıklandı.  TYP Mart başvurusu nasıl yapılacak ve başvuru şartları neler aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR 81 il genelindeki kamu kurumlarında geçici personel istihdam edilmesi için Toplum Yararına Programları ile yeni alımlar yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Edirne ilindeki İl Özel İdare ve kamuya 150 kişilik alım gerçekleştirildi. 13 Mart 2020 cuma günü açıklanan ilanda ise Burdur Merkez’e bağlı İl Özel idaresi Başkanlığında temizlik uygulama alımında istihdam sağlanacak. Başvuru detaylarına değinmek gerekirse;

SON BAŞVURU TARİHİ;

İŞKUR TYP alımında başvurular 13/03/2020 tarihinde başladı. Son başvuru 17/03/2020 tarihine kadar devam edecek. Adaylar  17 Mart tarihinde liste yöntemi ile seçim aşamasından geçmeleri gerekli olacak. Adayların geçici olarak istihdam edileceği 5 kişilik temizlik personeli alımı için 18 Mart 2020 tarihinden 18/09/2020 tarihine kadar 6 ay süre ile çalışacaklar.

BAŞVURU İKAMET ŞARTLARI;

İkamet şartlarında; Ağlasun, Bucak Burdur, Gölhisar Tefenni, Yeşilova, Karamanlı, Kemer, Altınyayla, Çavdır, Çeltikli ilçelerinde ikamet edenler başvuru yapabilirler. 18 yaşını doldurmuş olmak, örgün bir öğrenime devam etmiyor olmak, herhangi bir emekli ya da malul aylığı almıyor olmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak şartları aranacaktır.

İLAN DETAYLARI

Editör: TE Bilisim