Eylül ayının son günü ve haftanın ilk günü itibari ile Türkiye İş Kurumu aracılığo ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 297 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Alımlar 12 farklı kurumu tarafından yapılacak olup söz konusu alım ilanlarına en az ilköğretim mezunu olan adaylar başvuru yapabilecektir. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere yeni kamu ilanlarını aktaracağız.

12 KAMU KURUMU 297 PERSONEL ALIYOR! İŞTE KURUMLAR

  • GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ : 21 farklı kadro ile 77 personel alımı yapılacak. Bu yönde, 3 Elektromekanik taşıyıcılar teknşsyeni, 4 Elektrik teknisyeni, 1 Temel İkmal ve Montaj Elemanı, 1 Büro Memuru, 1 Garson, 1 Aşçı, 5 Büro Yönetimi ve Sekretrlik, 1 Erkek kuaförü, 1 Boyacı, 2 Güvenlik Görevlisi, 1 haberleşme Sistemleri Teknisyeni, 1 Grafik Teknisyeni, 17 Tenizlik Görevlisi, 25 Hastane Hizmetlisi, 1 Mobilya iskeleti ve döşeme işçisi, 2 Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, 1 Sıhhi Tesisatçı, 1 Kaynak teknisyeni, 3 Bilgisayar Peogramcılığı teknikeri, 2 Bilgisayar prgramcısı ve 1 İnşaat Mühendisi
  • SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ: 3 Temizlik Görevlisi, 2 Bahçıvan(Peyzaj Bahçıvanı) 2 Engelli Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi, 2 Engelli İdari Büro Görevlisi, 
  • TÜLOMSAŞ A.Ş: 3 Proses İşçisi
  • TC.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI: 8 Engelli Temizlik Görevlisi, 4 Temizlik Görevlisi 
  • KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONELDAİRESİ: 140 Güvenlik Görevlisi alınacak. Alımlar 43 Farklı şehirde yapılacak.
  • SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ: 2 Engelli İdari Destek Görevlisi, 1 Temizlik Görevlisi,
  • DENİZ K.K. İSTANBUL BAK. ONR. İS. K.LIĞI UMURYERİ: 1 Elektrikçi (Genel)
  • BİTLİS İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Beden İşçisi (Genel)
  • SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ: 7 Beden İşçisi (Temizlik), 
  • BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ: 1 Diğer Fotoğrafçılar Ve Kameramanlar , 2 Şoför (Yolcu Taşıma), 2 Bahçıvan, 23 Hizmetli (Kamu Kuruluşları), Engelli 4 Hizmetli (Kamu Kuruluşları), 5 Güvenlik Görevlisi, 2 Tarım İşçisi (Tarla Ürünleri)  1 Makine Teknolojisi Teknisyeni 
  • TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Aşçı Yardımcısı, 
  • TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ: 3 Güvenlik Görevlisi (Silahlı)

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya farklı kurumlar tarafından alım yapılıyor. Yukarıda da göreceğiniz gibi kadro dağılımı çok açık ve nettir. Adayların söz konusu ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle eğitim niteliğini yerine getiriyor olmaları gereklidir. Bu yönde adayların en az İlköğretim mezunu olmak kaydı ile, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmaları gereklidir.

Bunun dışında adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Engelli bveya eski hükümlü olan adaylar için durumunu gösterir rapora sahip olmak gibi nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

Bazı Pozisyonlarda KPSS Şartı Var!

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre bir çok kurum KPSS şartı olmadan personel alımı yapsa da bazı pozisyonlarda KPSS şartı bulunuyor. Bu yönde lise mezunlarından KPSSP94, Ön Lisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunlarından KPSSp3 pıan türünden puan şartı aranacak.

BAŞVURULAR:

İŞKUR kamu ilanlarına başvuru süreci Bugün ( 30 Eylül 2019 ) itibari ile yayımlandı ve adaylar başvurularını yapabilmeler için 4 günlük bir süre bulunuyor. Bu kapsamda adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmeltedir. Başvuru adımları ise, Açılacak ekranda İŞYERİ ÜNVANI kısmında ilgili kurum adını yazarak ARA butonuna tıklanması yeterli olacaktır.

Editör: TE Bilisim