İŞKUR haftanın kamu personeli alımı ilanlarını duyurdu. Yayımlanan kamu grubu personel alımı ilanlarına göre kamuya KPSS siz personel alımı ve KPSS 60 Puan ile personel alımı yapılacak. Bu kapsamda KPSS puanı ile alımlar adayların ÖSYM tarafından yapılan 2019 veya 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puanları esas alınarak yapılacaktır. Peki hangi kurumlar memur personel alacak ve adaylardan aranan şartlar nedir?

ALIM YAPACAK KURUMLAR?

izmir orduevş Müdürlüğü, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, TÜBİTAK, EÜAŞ, Türkiye Hudur ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Bandırma 17 Mart Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Türk ALman Üniversitesi bünyelerine farklı pozisyonlarda alım yapacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile alımlar, Normal, Engelli, Eski Hükümlü veya TMY kapsamında yapılacak olup aşağıdaki nitelikler aranacak.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- En az ilköğretim, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- Engelli veya Eski hükümlü olan adaylar için durumunu gösterir rapora sahip olmak,

gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara göre kamu gurubu personel alımı ilanlarına başvurular 17 Şubat 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 21 Şubat 2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını İŞKUR resmi internet adresi üzerinden yapacaklardır.

Editör: TE Bilisim