İŞKUR haftanın kamu personeli alımı ilanlarını yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre farklı kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerine alım yapacaklar. Bu kapsamda ilanlara başvuru süreci ilan tarihi itibari ile başlamış olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilanlar hakkında detayları aktarıyoruz. Söz konusu haberimizde alım yapacak kamu kurumlarına, Başvuru şartlarına ve detaylarına ulaşacaksınız.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

İŞKUR aracılığılı ile  23 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilana göre 135 kamu personeli alımı yapılıyor. Alımlar farklı 8 kurum tarafından yapılacak. İşte alım yapacak o kurumlar ve kadro dağılımı şöyledir.

  1. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ: 15 Temizlik Görevlisi
  2. DSİ 13.BÖLGE SAYMANLIK MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Beden İşçisi (Genel)
  3. DÜZCE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Büro İşçisi
  4. İLİÇ BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 1 Büro İşçisi
  5. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU(KAMU GRUBU): 1 Engelli Tekstil Mühendisi, 1 İstatistikçi
  6. TC.BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ: 5 Doğalgaz Kalorifer Ateşçisi
  7. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKA: 4 Temizlik Görevlisi, 8 Güvenlik Görevlisi (Silahsız)
  8. TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(OSTİM 5): 3 Vinç Operatörü, 10 Makine Bakım Ustası, 3 Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni, 2 Elektronik Teknisyeni, 4 İş Makineleri Operatörü, 10 Elektrikçi (Genel)(Elektrikçi (Maden Ocakları)), 20 Kamyon Şoförü, 5 Buldozer (Dozer) Operatörü, 3 Maden Teknikeri, 25 Manevracı-Harmancı (Maden), 25 Madenci (Genel), 3 Elektrikçi (Genel) ve 2 Manevracı-Harmancı (Maden)

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan kamu personeli alımı ilanlarına göre kamuya 135 kamu personeli alımı yapılacak olup adayların ilgili ilanlara başvuru yapabilmeleri için, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Engelli veya eski hükümlü adaylar için durumunu gösterir duruma sahip olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan 8 farklı kurum için 135 kamu personeli alımı için başvuru süreci 23 Eylül 2019 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 4 gün içerisinde yani 27 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu yönde başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Adaylar ilgili adrese İŞKUR bilgileri ile giriş yaptıktan sonra İŞYERİ TÜRÜ kısmını KAMU olarak seçerek ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz.