Resmi Gazete üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre iki farklı Üniversite bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için en az ilköğretim mezunu adaylar arasından alım yapacapğını belirttiler. Bu bağlamda başvuru süreci henüz başlamamış olup önümüzdeki hafta İŞKUR aracılığı ile başlayacaktır.

ALIM YAPACAK ÜNİVERSİTE VE KADROLAR:

Üniversitelere farklı kadrolarda alım yapılacak. Bu yönde Balıkesir Üniversitesi 5 Güvenlik Görevlisi, 1 Sürekli İşçi (Bakım ve Onarım Hizmetleri) (İnşaat bakımonarım işleri), 1 Sürekli İşçi (Bakım ve Onarım Hizmetleri) (Sıhhi Tesisat işleri), 15 Temizlik Görevlisi, 3 Temizlik Görevlisi (Terörle Mücadelede Yaralanan-TMY veya Eski Hükümlü olmak üzere toplamda 25 personel alınacak.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ise 5 Güvenlik Görevlisi, 16 Temizlik Görevlisi, Engelli 2 Temizlik Görevlisi, Eski Hükümlü veya TMY kapsamında 2 Temizlik Görevlisi alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan(bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.

4. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

5. İşe alınmada öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

6.Terörle Mücadele Kapsamında Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralandığına Dair Belge Sahibi Olmak.

7. Göreve başlayacak personelin görevini yapmasına engel sağlık sorununun olmaması (ruhsal ve fiziksel) gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

8. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 17 inci maddesi gereğince yapılacak sınavda başarılı olmak. 9. Eski hükümlü kadrosuna başvuran adaylar eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmek.

9. Belirtilen mezuniyet seviyesine göre, en az ilköğretim, lise, çön lisans veya lisans mezunu olmak şartları aranacak.

BAŞVURU SÜRECİ:

İlgili Üniversitelere personel alımı ilanları için başvuru süreci Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 07 Marts 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 11 Mart 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Adaylar başvurularını İŞKUR aracılığı ile online veya İlgili İŞKUR il Müdürlüklerine yapılacaktır.

Balıkesir Üniversitesi İlanı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlanı