Ülkemizde dahil olmak üzere işsizlik sorunu birçok ülkede en büyük ekonomik sorunların başında geliyor. Bu noktada genç işsizlik sorunu ise kanayan bir yara olarak varlığını sürdürüyor. Her geçen yün binlerce genç üniversiteden mezun oluyor. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi gereken İİBF kamu yönetimi mezunları ise belirlenen kadro sayısından şikayetçi. Geçtiğimiz haftalarda CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in gündeme getirdiği sorunda İİBF’ye 2018/2 döneminde sadece 126 kadro sayısı açılmış ve başta kamu yönetimi bölümünden mezun olan gençler dahil olmak birçok kişi bu sayının arttırılmasını talep etmişti.

Kamu Kadroları Boş Tutuluyor

Ömer Fethi Gürer’in açıklamasında kamu kadrolarının boş tutulduğu ve gençler arasındaki işsizlik oranının ise %26’lara ulaştığı ifade edilmişti. 2018/2’den bu yana henüz bir kadro ilanı da açılmamış olmakla birlikte birçok kamu yönetimi mezunu kamu kadrolarında atanmayı bekliyor.

Yine geçtiğimiz günlerde Ankara Kültür Merkezi önünde toplanarak kadro ataması için seslerini duyurmak isteyen İİBF mezunları, taleplerini belirtti. Birçok aday merkezi atamaların sayısının arttırılmasını talep ederken aynı zamanda kurum ve mülakat sınavlarının da şeffaf bir şekilde yapılmasını istiyor.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan 2019 KPSS sınavı sonrası ise kamuda daha fazla kadro ataması için adaylar yine seslerini duyurmak istiyor. Özellikle kamuda idari yönetim kadrosu için uzmanlaşmış bireyler yetiştiren İİBF Kamu Yönetimi Bölümü bu yıl ve gelecek yıl için atanma bekliyor.

Söz konusu yayımlanacak ilanları takip edebilmek için İşin Olsa mobil uygulamasını marketlerden indirebilir ve ilandan haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim