Eylül ayı itibari ile hem kamu hem de özel sektör alımları devam ediyor. Bu kapsamda kamu hastanelerinde çalışan birçok sağlık personeli olmasının yanı sıra aynı zamanda özel hastanelerde de görev yapan ve farklı pozisyonlarda atanan sağlık personelleri vardır. Bu nokta İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda özel veya bazı kamu hastanelerinde görevlendirilmek üzere doktor, hemşire, ebe, hasta danışmanı gibi pozisyonlarda toplamda 302 sağlık personeli alımı yapılacağı açıklanmıştır. İlgili alımlara ilişkin detaylar şu şekildedir.

Kadrolar ve Başvuru Şartları

İŞKUR yayınlanan yeni ilanlar arasında sağlık personeli ihtiyacını karşılamaya yönelik ilanlar da yer almakta olup buna göre toplamda 302 sağlık personeli alımı yapılacak olup bu branşlar ise aşağıda sizin için derlediğimiz tabloda açık bir şekilde ifade edilmektedir. Doktordan hemşireye, hasta bakıcıdan, tıp teknisyenine kadar geniş bir alanda alım yapılmaktadır.

İlgili pozisyonlara başvuracak adaylardan başvurulacak pozisyona göre, ilan veren kuruma göre farklı şartları sağlaması istenmekte olup bunlara arasında Türk vatandaşı olma, kamu haklarından yoksun olmama, askerlik ile ilgisi olmama gibi genel şartların yanı sıra, ilgili eğitim düzeyini sağlama, tecrübe ve yaş gibi özel şartların da sağlanması gerekmektedir.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yapılacak olan 302 sağlık personeli alımında İlgili sağlık personeli ilanlarına başvuru yapmak için öncelikle İŞKUR’a kayıtlı olmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra ilgili ilanlara https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden ulaşmak mümkün olmakla birlikte CTRL+F kısa yolundan kadroyu aratarak erişim sağlamak ve başvuru yapmak mümkündür.

Editör: TE Bilisim