Elektrik Üretim A.Ş. bünyesindeki personel eksikliini karşılamak üzere iŞKUR aracılığı ile alım yapacağını belirtti. İlgili ilan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamu ilanları kısmında yayımandı ve başvuru süreci önümüzdeki hafta başlayacak. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilanın detaylarını paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

EÜAŞ genel Müdürlüğünden gelen ilana göre 4 farklı şehirde farklı pozisyonlarda kamu işçisi alımı yapılacak. Alımlar, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul ve Mersin illerinde yapılacak.ilgili ilana Engelli ve Eski Hükümlü adaylar başvuru yapabilecek.

Engelli Kamu İşçisi Alım İlanı Detayları:

EÜAŞ Engelli olarak Çanakkale, İstanbul ve Tekirdağ illerindeki işyerlerinde görevlendirmek üzere 14 kişilik kadro ile Büro işçisi alımı yapacağını belirtti. Bu yönde Çanakkale 5, İstanbul 4 ve Tekirdağ 5 olmak üzere Büro İşçisi kadrosuna toplamda 14 Engelli personel alımı yaplacak.

Eski Hükümlü/ TMY Personel Alımı Detayları:

EÜAŞ eski hükümlü / TMY alımlarını, Tekirdağ, Mersin ve Çanakkale illerinde yapacak.Bu yönde Çanakale 3, Mersin 1 ve Tekirdağ 2 olmak üzere Teknisyen kadrosuna 6 eski hükümlü / TMY personel alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

EÜAŞ personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan, bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4.maddesinde belirtilen şartları taşıması, Öncelik Belgesi olanların öncelik belgelerinin bulunması, gibi niteikler aranacak.

Büro İşçisi Özel Şartları: Lise ve dengi okul mezunu olmak ve Engelli adayların sağlık kurulu raporunun bulunması, gerekmektedir.

Teknisyen Alımı Özel Şartları: Endüstri Meslek Lisesi veya Teknik Lise mezun olmak. Eski Hükümlü veya Terör mağduru kontenjanında başvuracaklar için Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde ve vardiyalı hizmetlerde çalışmasına mani bir sağlık problemi bulunmaması ve Eski Hükümlü adayların eski, hükümlü belgesi olması, Terör Mağduru olanlar için ise 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21.maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan askeri hastanelerce kendilerine verilen sağlık kurulu raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısının bulunması, gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK!

Aİle Bakanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre EÜAŞ personel alımı başvuruları 17 Şubat 2020 tarihinde Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinde yayımlanarak başvuru süreci başlayacaktır. Adaylar başvurularını en geç 21 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. 

Başvuru süreci başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

ENGELİ İLANIN TAM METNİ

ESKİ HÜKÜMLÜ İLANIN TAM METNİ