Et ve Süt Kurumu işçi alımı ilanı yayımladı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilana göre Et ve Süt Kurumu bünyesindeki işçi eksikliğini karşılamak üzere en az İlkokul ve İlk öğretim mezunu adaylar içerisinden işçi alımı ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan ilan için başvurular başladı. Peki Et ve Süt Kurumunun işçi alımı ilanına kimler başvuru yapabilecek? İlanın detayları nelerdir?

Hangi Kadrolarda İşçi Alımı Yapılacak?

Et ve Süt Kurumu bünyesine toplamda 5 kişilik boş kadro ile işçi alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar Şoför ve Kasap pozisyonlarında yapılacak. Buna göre alımlar Et ve Süt Kurkumu Genel Müdürlüğü Adana Et Kombinasına yapılacak. Kurum bünyesine 1 Şoför Alımı ve 4 Kasap Alımı yapacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Söz konusu işçi alımına başvuru yapacak adayların öncelikle 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 40 yaşından büyük olmamaları gereklidir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacak. Özel olarak ise,

Kasap Alımı İçin:

- 21-35 yaş arasında bulunmak.

- En az İlkokul/İlköğretim mezunu olmak,

- Ağır/Tehlikeli işlerde çalışabilir olduğunu ve herhangi bir kronik rahatsızlığının olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

- MEB, ESK ve İŞKUR tarafından düzenlenen et işçiliği ve kasaplık eğitiminden (SEKAP) sertifika sahibi olmak veya kasaplık konusunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip olmak.

- Meslekte en az 12 ay tecrübeli olduğunu SGK kayıtları ile belgelemek

Şoför Alımı İçin:

- 18-40 yaş arasında bulunmak.

- En az İlkokul/İlköğretim mezunu olmak,

- Bulaşıcı hastalığı bulunmamak,

- Ağır/Tehlikeli işlerde çalışabilir olduğunu ve herhangi bir kronik rahatsızlığının olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

- D veya E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (Karayolları Trafik Yönetmeliğindeki yeni sınıflandırmaya göre C1E, C, CE, D1, D1E, D Sınıfı)

- SRC 2 veya 4 Belgesine sahip olmak.

- Psikoteknik Belgesine sahip olmak

- Meslekte en az 12 ay tecrübeli olduğunu SGK kayıtları ile belgelemek

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Et ve Sür Kurumunun personel alımı ilanına başvurular sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak. Bu kapsamda https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden Kasap için İş İlan No (00006013586) ile ve Şoför Alımı için İş İlan No (00006013685) ile başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim