Türkiye İş Kurumu personel alımı ilanları yayımlandı. 26 Ekim 2020 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya en az ilköğretim mezunu adaylar içerisinden farklı kadrolarda personel alınacak. Ayrıca alımlar sadece Engelli statüsünde olan adaylar için geçerli olacak. Alımlar Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek. İşte şartlar ve ilanların detayları.

Kadro Bilgileri Nedir?

İŞKUR'da yayımlanan ilan ile, Sinop İl Milli Eğitim Mğdğrlüğü 1 Aşçı Yarcımsı alacak. DSİ 14. Bölge Müdürlüğü ise 1 Puantör alımı yapacak. İşveren Statüsü Kamu olan kurumlar için Daimi, Tam süreli alım yapılacak.

Başvuru Şartları Nedir?

  • 18 Yaşını Tamamlamış olmak,
  • Askerlikle ilişiği olmamak, (yapmış olmak,tecilli veya muaf olmak)
  • Kamusal haklardan mahrum bulunmamak
  • Engellilik raporu en az %40 olmak,
  • Türk Ceza Kanununun 53' üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkum olmamak,
  • Herhangi bir terör örgütü ile  üyeliği irtibatı ve iltisağı bulunmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,
  • Yaptırılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak,

Aşçı Yardımcısı kadrosı için Son 6 (altı) ay Sinop ilinde ikamet ediyor olmak en az İLKOKUL en fazla LİSE mezunu olmak ve Aşcı  belgesi olmak,(Halk Eğitimden alınan aşçılık kursu belgesi geçerli değildir... en az KALFALIK sertifikası gerekmektedir.)

Pantör alımı için ise Yalnızca 26.10.1990 ve sonrası doğumluların başvurusu kabul edilecektir. İSTANBUL Genelinde ikamet eden adaylar için geçerlidir.

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

İŞKUR Personel alımı başvuruları sadece " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx" adresi üzerinden ve " Alo 170 " üzerinden yapılmaktadır. Başvurular 26 EKim 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 30 Ekim  2020 tarihine kadar yapılacaktır. Online başvuru için aşağıdaki iş ilanı numaralarını inceleyebilirsiniz.

DSİ İş İlan No:  (00005744485)

MEB İş İlan No: (00005742446)

Editör: TE Bilisim