Türkiye İş Kurumu aracılığı ile haftanın kamu personeli alımı ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre kamu Grubu farklı alanlarda personel alımı yapılacak. İlanlar 17 Ağustos 2020 tarihi ile gelmiş olup İşin Olsa ekibi tarafından ilanların detaylarını sizlerle haberimizin devamında paylaşıyor olacağız.

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI:

17 Ağustos 2020 tarihi ile gelen ilanlara göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Mili Savunma Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine kamu personeli alacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İlanı: 

DSİ İŞKUR aracılığı ile İlköğretim mezunu adaylar içerisinden 4 kişilik boş kadro ile Aşçı Yardımcısı alımı yapacak. Alımlar Eski Hükümlü veya TMY kapsamında olan adaylar için geçerli olacak. Adaylar başvurularını İş İlan No (00005632712) ile gerçekleştirebilirler.

Milii Eğitim Bakanlığı İlanları:

Milli Eğitim Bakanlığı farklı illerde bulunan birimlerine kamu personeli alacak. Bu kapsamda Aydın Milli Eğitim Müdürlüğüne engelli 5 Büro İşçisi alınacak ve başvurular İş İlan No (00005633080) ile yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı İlanları:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Ardahan Askeri Gazinosu Müdürlüğünde çalışacak 1 Aşçı yardımcısı alınacak. Bir diğer ilana göre ise, MSB 44. Bakım Fabrika Müdürlüğüne 1 AŞçı ve 1 Engelli Elektronik Teknisyesini alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu kamu kurumları adaylaradan gene olarak " 18 yaşını tamamlamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Özel kanun veya diğer mevzuatlarda belirtilen şartları taşıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" gibi şartlar aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Söz konusu olan 3 kamu kurumuna personel alımı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını sadece İŞKUR aracılığı iler gerçekleştirecekler. Bu yönde 17 Ağustos 2020 tarihi ile başlayan başvurular en geç 21 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecektir.

Söz konusu ilanlara ulaşmak ve başvuru yapmak için esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yaparak arama çubuklarını kullanabilirsiniz.