Kasım ayının ilk haftası ile gelmiş olan ilana göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda alım yapacağını belirtmişti. Başvuru süreci hafta başı ile başladı ve şimdiden 20 bin üzerinde başvuru yapıldı. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak bir kez daha ilan hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

BAŞVURU SÜRECİNE DİKKAT!

DSİ 500 işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de 05 Kasım 2019 tarihi gece yarısı yayımlandı. İlk haberi İşin Olsa ekibi oalrak bizler sizinle paylaşmıştık. Sonrasında ise duyurunun ardındna bir saat sonra ilan İŞKUR üzerinde yayımlanması ile birlikte başvuru süreci başladı. Bu bağlamda başvurular 05 Kasım 2019 tarihinde başlamış oldu. Ancak adayların dikkat etmeleri gereken hususlardan birisi olan başvuru sürecidir. DSİ 500 işçi alımı için adaylara çok az bir süre verilmiş olup adaylar başvurularını en geç 11 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

18 FARKLI KADRO İLE ALIM YAPILACAK!

DSİ Farklı kadrolarda işçi alımı yapacağını ilan etti. Toplamda 18 farklı kadro ile işçi statüsünde alım yapılacak. Bu bağlamda DSİ, Greyder Operatörü 5, Dozer Operatörü 27, Eksvatör Operatörü 112, Yükleyici Operatörü 6, Ağır Vasıta Ustası 53, Ağıs Vasıta Şoförü SRC 4 belgeli 40, Ağıs Vasıta Şoförü SRC 5 belgeli 65, Treyler Operatörü 12, Ağaç İşleri Ustası 11, Çarkhane Ustası 13, Döşeme Ustası 2, Kaporta Ustası 10, Motor Ustası 14, Demir Kaynak ustası 21, Oto Elektrik Ustası 14, Boya Ustası 7, Tesisat Elektrik Ustası 2, Sondaj İşçisi 23 olmak üzere toplamda 500 işçi personel alımı yapılcak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işçi personel alımı için adaylardan, " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlilk ile ilgisi olmamak, Alım yapılacak pozisyon için en az 3 yıl deneyim sahibi ve MEB onaylı belge sahibi olmak, 18 Yaşını tamamlamş ve 45 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

Kura çekimi noter huzurunda 19.11.2019 tarihinde saat 10:00 da Genel Müdürlük/Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kurada belirlenen adaylar daha sonra DSİ Genel Müdürlüğü  internet sitesinde (www.dsi.gov.tr) ilan verilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınav; yazılı ve sözlü (uygulamalı) yöntemlerden her ikisi de kullanılarak, mesleki bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacaktır. Ayrıca Kurumumuza ataması yapılan personel 4 ay deneme süresine tabi tutulacaktır.