ÇAYKUR İşçi alımı için başvuru ekranı açıldı.

Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan işçi alımı ilanı ile ÇAYKUR 500 işçi alımı yapacak. 2021 yılı işçi alımı kapsamında çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü KPSS puanı ile veya KPSS olmaksızın yapılacak. Bu yönde alımlar 4 farklı şehirde bulunan fabrikalara yapılacak. Peki nasıl başvuru yapılacak? Adaylardan aranan başvuru şartları nedir?

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

ÇAYKUR 2021 yılı işçi alımı için bünyesine 500 kişilik boş kadro ayırdı. Bu kapsamda alımlar Rize 410, Trabzon 60, Artvin 25, Giresun 5 olmak üzere 500 kişi alınacak. Adaylar geçici çay eksperi ve geçici beden işçisi (tahmil-tahliye) kadrolarına başvuru yapabilecekler.

Başvuru Süreci Az Önce Başladı!

ÇAYKUR İşçi alımı için resmi İnternet adresinde geçen hafta duyuru yapmıştı. Başvuruların 22 mart 2021 tarihinde başlayacağını belirten Çay İşletmeleri genel Müdürlüğü için ilan İŞKUR'da Yayımlandı. Söz konusu ilan İŞKUR aracılığı ile yayımlanarak başvuru süreci başladı. Buna göre Adaylar başvurularını en geç 26 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

KPSS 60 Puan ile ve KPSS siz İşçi Alınacak!

ÇAYKUR söz konusu çay eksperi ve beden İşçisi kadroları için şartları bildirdi. Bu yönde Geçici Çay Eksperi alımı için adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSp93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Öte yandan Geçici Beden İşçisi ( Tahmil-Tahliye ) alımı için ise adaylardan KPSS Şartı aranmayacaktır.

Alım Yapılacak İller ve Fabrikalar:

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adayların ilgili ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle 18 yaşını tamamlamış ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir. Bunun dışında özel olarak,

İş başvurusunda bulunacak geçici çay eksperi adaylarının;

  • MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme Teknolojisi bölümü mezunu,
  • 2020 KPSS Ön lisans P93 puan türünden 60 ve üzeri puan almış olması,

İş başvurusunda bulunacak geçici beden işçisi (tahmil-tahliye) adaylarının;

  • 18- 50 yaş aralığında,
  • Erkek,
  • En az İlkokul mezunu,
  • Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu İlin İl ve İlçelerinde ikamet etme,

Nasıl Başvuru Yapılacak?

ÇAYKUR iş başvurusunda bulunacak adaylar başvurularını İŞKUR aracılığı ile Elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu yönde aşağıdaki adımları inceleyerek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

1. ADIM: Öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine İŞKUR üyelik bilgileriniz ile sisteme girş yapmanız gereklidir.

2.ADIM: Sisteme giriş yaptıktan sonra İŞYERİ ÜNVANI yazan kısma ÇAY yazarak ARA butonuna tıklayınız ve ilgili ilanlara ulaşacaksınız.. Aşağıdaki görseldeki gibi:

İlan hakkında gelişmelerden haberdar olmak için,

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA