Türkiye İş Kurumu aracılığı ile günün yeni kamu ilanları yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya farklı kadrolarda personel alımı yapılacak. Buna göre İŞKUR da 17 Eylül 2020 tarihi ile yayımlanmış olan ilanlara göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu personel alımı yapacak. Alımlar Ankara ve İstanbul ili için geçerli olup adayların İstanbul ve Ankara'da İkamet eden adaylar başvuru yapabilecekler. Peki başvuru şartları ve diğer bilgiler nedir?

KADRO DAĞILIMI:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK ) temizlik Görevlisi ve Güvenlik Görevlisi kadrolarında alım yapacak. Buna göre Ankara'da Lise Mezunu 8 Güvenlik Görevlisi ve İlköğretim Mezunu 8 Temizlik Görevlisi alacak. İstanbul ili için ise 4 Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak Güvenlik Görevlisine başvuru yapacak adayların Silahlı olması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

BTK adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Bunun dışında 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Vardiyalı çalışma düzenini kabul etmiş sayılır ve vardiyalı çalışma durumunda bir engel durumu olmaması, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmaması gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Güvenlik Görevlisi ( Silahlı ) Alımı Özel Şartları:

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • 18-30 yaş aralığında olmak,
  • 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 14 üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak (yükseköğretim kurumlarının güvenlik ile ilgili fakülte ve yüksekokullarından mezun olanlar için güvenlik temel eğitimi şartı aranmaz),
  • İstanbul ve Ankara il sınırları içerisinde ikametgah etmek şartı aranmaktadır.

Temizlik Görevlisi Alımı Özel Şartları:

  • En az İlköğretim mezunu olmak,
  • 18-30 yaş aralığında olmak,
  • Ankara il sınırları içerisinde ikametgah etmek şartı aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan personel alımı ilanlarına sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Bu kapsamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu için başvurular 17 Eylül 2020 tarihi ile başlamıştır. Adaylar başvurularını en geç 21 Eylül 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adalar başvurularını İŞKUR resmi İnternet adresi üzerinden aşağıdaki ilan numaraları ile gerçekleştirebilirler.

Başvuru Adresi: esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Güvenlik Görevlisi İlan Numarası: Ankara için 00005686621 - İstanbul İçin 00005686624

Temizlik Görevlisi İlan Numarası: Ankara için 00005686659