Mayıs ayının da gelmesi ile birliktekamu kurumlarının personel alımları devam ederken bu kapsamda bir belediye ve özel il idaresi tarafından toplamda 50 personelin istihdam edileceği ilanlar yayınlandı. Yayınlanan bu ilanlarda alım yapacak olan belediye Afyon Dinar Belediyesi olup ayrıca Isparta İl Özel İdaresi de alım gerçekleştirecek. Adaylar beden işçisi, kaynakçı, şoför yük taşıma, iş makinesi operatörü ve garson kadrolarında istihdam gerçekleştirilecektir.

Afyon Dinar Belediyesi 30 Personel

Afyon Dinar Belediyesi tarafından açıklanan personel alım ilanında toplamda 30 personel alımı yapılacak olup 20 garson, 5 iş makineleri operatörü ve 5 de şoför-yük taşıma personeli alınacaktır. Adayların ilgili ilana başvurmak için sağlaması gereken başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, ilgili en az öğrenim şartını sağlamak, istenilen sertifika veya belgelere sahip olmak ve Dinar’da ikamet ediyor olmak şartının sağlanması gerekmektedir.

İl Özel idaresi 20 Personel Alımı

İlgili İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan alımda adaylardan 19 kişi beden işçisi ve bir kişi de kaynakçı olarak görev yapacaktır. Buna göre adayların sağlaması gereken başvuru şartları ise şu şekildedir: T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından gün almış olmak, erkek adayların başvuru kabul edilecektir, İlgili il özel idaresinde, il genelindeki ilçelerde ikamet ediyor olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, ilköğretim mezunu olmak, çöp toplama, asfalt, su ve kanalizasyon tamiri ve benzeri altyapı işlerinde deneyimli olmak, kaynakçı olarak görev yapacakların kaynakçılık belgesi olması ve görevini yapmaya herhangi bir sağlık sorunu olmaması şartlarının sağlanması gerekmektedir.

İlgili ilanlara ulaşmak için: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/ adreslerinden erişim sağlamak mümkündür. Başvuru detayları ise ilanlarda yer almaktadır.