İŞKUR Kamu Grubu personel alımı ilanları yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre 12 Farklı kuruma işçi ve personel alımı yapılacak. İlanlar için başvuru süreci başladı ve sona ermesine az bir süre kaldı. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha ilanlar hakkında detayları siz değerli okurmarlımız için paylaşacğaız.

İŞKUR'DA ALIM YAPACAK KURUMLAR:

  1. SAĞLIK BAKANLIĞI: Temizlik Görevlisi -108, Güvenlik Görevlisi (Silahsız) - 29, Elektrikçi (Genel) - 27, Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı - 21, Marangoz- 9, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı- 21, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı - 17, Kaynakçı (Ok sijen ve Elektrik) - 5, İnşaat Boyacısı/Boyacı - 13
  2. ENEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 12 Temizlik işçisi
  3. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: 1 İnşaat İşçisi, 1 Elektrikçi (Genel), 3 Güvenlik Görevlisi
  4. HAFİK BELEDİYEBAŞKANLIĞI: 1 Boru Kaynakçısı, 2 Büro Memuru (İdari İşler), 2 Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt)
  5. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: 85 Hastane Hizmetlisi, 8 Güvenlik Görevlisi
  6. MUĞLA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: 3 Temizlik Görevlisi(Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi)
  7. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ: 17 Temizlik Görevlisi, 1 İnşaat Boyacısı/Boyacı, 3 Hayvan Bakıcısı, 
  8. MALATYA İLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Bayan Kuaförü, 
  9. DİCLE ÜNİVERSİTESİ: 12 Temizlik Görevlisi, 8 Güvenlik Görevlisi, 38 Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı
  10. GEYİKLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 1 Atık Toplayıcısı, 1 Elektrik Teknisyeni
  11. ET VE SÜT KURUMU: 1 Şoför-Yük Taşıma
  12. GÜNEYKAYA BELDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 9 Sulama Sistemleri Montaj İşçisi

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.
  2. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  3. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.
  4. 18 yaşını tamamlamış olmak. 
  5. İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (17 Haziran 1985 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).
  6. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

  7. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Sözlü sınav sonucunda başarılı olup atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK!

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanan kamu işçisi alımı ilanlarına başvurular Online olarak İŞKUR resmi internet adresine yapılacak. Başvurular önümüzdeki hafta sona eriyor. 

Başvuru yapmak isteyenler ve ilanları incelemek isteyenler esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yaparak İŞKUR bilgileri ile ilanları incekeyebilir ve başvuru yapabilirler.