İŞKUR aracılığı ile personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Hafta başında yayımlanan ilana göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için 6 farklı kadro ile personel alımı yapacak. Başvuru süreci 25 kasım 2019 tarihi ile başlamış olup en geç 29 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecek. Hala başvuru süreci decvam eden ilanın detayları nedir? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR NEDİR?

  1. Temizlik Görevlisi
  2. Çocuk Bakıcısı
  3. Hasta ve Yaşlı Bakım Perosneli
  4. Engelli Bakım Personeli
  5. Güvenlik Görevlisi (Silahsız)
  6. Bakım ve Onarım hizmeti verecek personel

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmerler Bakanlığı alımları devam ediyor ve yukarıdaki kadrolarda personel alımı yapacak. Bu bağlamda adaylardan genel olarak ve özel olarak aşağıdaki nitelikler talep edilecektir.

Genel olarak, Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak), Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak, Başvurunun son günü itibarıyla işgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak gibi nitelikler aranıyor.

Özel olarak ise, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde; Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden puanı bulunmak. Önlisans eğitim düzeyindeki işçi taleplerine, ilgili KPSS puan türünden altmış ve üzeri puan almış olanlar başvurabilir.

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Bakanlığa 1000 işçi alımı için başvuru süreci hala devam ediyor. Başvurular 25 - 29 Kasım 2019 tarihleri arasında alınacak. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden "MESLEK" yazan kısma alım yapılacak kadroyu yazarak ve "İŞYERİ TÜRÜ " kısmını " KAMU " seçerek ARA butonuna tıklatıktan sonra ilgili ilanlar karşınıza çıkacak ve İŞKUR üyeliğini kullanarak ilanlara başvuru yapabileceksini.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim