Adalet Bakanlığı 2021 yılı için merkez ve Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 1500 kişilik Sürekli işçi alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular 4 - 8 Mart 2021 tarihleri arasında alınmıştı ve sınavların 18 - 24 Mart 2021 tarihleri arasında yapılması beklenirken salgın sebebi ile ertelenmişti. Ancak 6 Mayıs 2021 tarihi ile yayımlanan yeni bir açıklamaya göre sözlü sınav tarihleri tekrar aktif edildi. Peki sınav konuları nedir? Değerlendirmeler nasıl yapılacak?

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Adalet Bakanlığı Sözlü sınavları 25/05/2021 – 28/05/2021 tarihleri arasında, Milli Müdafaa Cad. No: 8 Bakanlıklar Kızılay/ANKARA adresinde bulunan Kent Konseyi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI:

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin meslekî bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Sınav kurulu başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir. Sözlü sınavda tüm adaylar genel görünüş, genel davranış, iletişim ve ifade etme yeteneği alanında 50 puan, hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerileri alanında 50 puan üzerinden olmak üzere toplam yüz (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Verilen puan adayın atanmaya esas puanı ve başarı sıralaması için kullanılacaktır. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, en az altmış (60) puan alınması gerekmektedir.

Başarı puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; adayın başvuru esnasındaki öğrenim düzeyi esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet puanı yüksek olana öncelik verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecektir.

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ İÇİN YAPILAN AÇIKLAMA BURADA

Editör: TE Bilisim