Adalet Bakanlığı bünyesindeki işçi eksikliğini karşılamak üzere 1500 kişilik boş kadro ile İşçi alımı yapacağını bildirmişti. Türkiye Geneli yapılacak alımlar için başvurular sona erdi. Bildiğiniz gibi Bakanlık temizlik Görevlisi Alımı başvurularını İŞKUR aracılığı ile aldı. Peki İŞKUR'a yapılan başvurular nasıl değerlendirilecek? Kura çekimi ne Zaman yapılacak? Herhangi bir sınav yapılacak mı? Kura çekimine adayalar katılabilecek mi? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

BAŞVURULAR SONA ERDİ!

Adalet Bakanlığı İşçi Alımı başvuruları sona erdi. 04 Mart 2021 tarihi ile başlamış olan 1500 İşçi alımı başvuruları 08 mart 2021 tarihinde sona erdi. İŞKUR Nihai listeyi hazırlamaya başladı bile. Peki Değerlendirmeler nasıl olacak?

İŞÇİ ALIMI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

İŞKUR aracılığı ile yapılmış olan işçi alımı başvuruları Kura yöneti ile yapılacak. Kurada adı geçen adaylar ise sözlü sınava katılacak. Bu kapsamda adalet bakanlığı yaptığı açıklamada:

Adalet komisyonlarınca yapılacak inceleme neticesinde kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylardan şartları taşımayanların yerine yedek adaylardan kura sırasına göre şartları taşıyan adaylar eklenerek açık iş sayısının 4 (dört) katı aday belirlenmek suretiyle sözlü sınava katılacaklara ilişkin nihai liste oluşturulacaktır.

dedi.

KURA ÇEKİMİ BAŞLADI!

Adalet bakanlığının 1500 işçi alımı için kura çekimi merak konusu oldu. Bu kapsamda Türkiye İş Kurumu tarafından gönderilecek listede yer alan binlerce aday 17 Mart 2021 tarihine yapılacak kura ile seçilecektir. Kura çekimi 17/03/2021 tarihinde saat 11:00’da Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü toplantı salonunda noter huzurunda kura çekimi yapılacak.

ADAYLAR KURA ÇEKİMİNE KATILACAK MI:

Adaylar ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekimine katılamayacaklardır.

KURA ÇEKİMİ ONLİNE İZLENECEK!

Kura çekimi Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Youtube kanalından (https://www.youtube.com/channel/UC62GRRZnIPoZGM0GjkAzA8A) canlı olarak yayınlanacaktır. Kura çekilişi kuranın gerçekleştirildiği gün ve saatte video kayıt altına alınacaktır. Kura ile başvuru sahipleri arasından açık iş sayısının 4 (dört) katı asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Kura çekimi Online izleyebilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

ONLİNE İZLEME LİNKİ: https://www.youtube.com/channel/UC62GRRZnIPoZGM0GjkAzA8A

Editör: TE Bilisim