Nisan ayının son günü yayınlanan yeni ilanlarda Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından toplamda 32 işçi alımı yapılacağı açıklandı. İlgili işçi alımı için adayların sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmakta olup hem bu başvuru şartları hem de alıma ilişkin detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvuru Şartları

İlgili işçi kadrosuna yapılacak olan alımlarda adaylarınTürk vatandaşı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,En az ilköğretim en çok lise ve dengi okul mezunu olmak,18-35 yaş arasında olmak Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak,Üniversitesin tüm yerleşkelerinde (Merkez ve ilçeler) iç ve dış mekanda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak, Başvuran adaylar işyerindeki çalışma koşullarını peşinen kabul etmiş saymak, Askerliği ile ilişiği olmamak ( yapmış olmak tecilli veya muaf olmak)
Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak şartları aranmaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak olup ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapılabilmektedir. Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dahil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

İlgili ilanı görüntülemek için http://ajanda.ibu.edu.tr/surekli-isci-alim-ilani-3/ adresinden ilana erişim sağlamak mümkündür. Online olarak başvuru yapmak için ise adayların İŞKUR, 30.04.2020-04.05.2020 tarihleri arasında (https://www.iskur.gov.tr) internet sayfasında “Açık İşler’’ bölümünden başvuru yapmaları gerekmektedir.