Kamu kurumlarına daimi ve geçici sürede personel alımları İŞKUR üzerinden de alınmaya devam ediyor. Milli istihdam projesi kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının başlattığı istihdam projesinde özel firmalara 50 Bin civarında alım sürüyor. Bu alımlardan bir kısmı kamu kurumlarına gerçekleştirilecek. Kamuya yapılacak alımlardan, belediye başkanlıkları, tarım il orman müdürlükleri il özel idaresi gibi kurumlar için daimi ve geçi olarak alınacak personeller için detaylar şu şekilde;

HANGİ KURUMLARA ALIMLAR YAPILACAK?

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü , Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Rize il Tarım ve Orman Müdürlüğü, Meriç Belediye Başkanlığı, Lapseki Öğretmenevi Müdürlüğü, Muğla il Tarım ve Orman Müdürlüğü, Abana Belediye Başkanlığına alımlar gerçekleşecek.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALINACAK?

Mühendis
İnşaat Mühendisi
Tarım İşçisi (Tarla Ürünleri)
Harita Teknikeri
Puantör
Güvenlik Görevlisi (Silahsız)
Otobüs Kaptanı (Şoförü) ilan detayı
Muhasebe Meslek Elemanı
Programcılığı Teknikeri
Yolcu Taşıma Şoför
Büro İşçisi
Garson (Servis Elemanı)
Süt Ve Ürünleri Teknikeri
Genel Beden İşçisi

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Adaylar başvurularda en az 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 19 yaşından gün almış olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, başvuru statüsüne göre engelli ve eski hükümlü olarak başvuru yapacak adaylar bunu belgeleyebilmeler, eğitim düzeyinde ez ortaöğretim ve üzeri olmaları, başvuru son tarihi olan 24 Haziran tarihine kadar başvurularını tamamlamış olmaları, başvuru için gerekli olan sertifikalara ve ehliyete, iş tecrübesine sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular İŞKUR e-şube portal üzerinden yapılabilecek. Bunun için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yapmak ardından arama ekranında iş yeri türü olarak kamu seçmek ve aramayı gerçekleştirmek gerekmektedir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim