İŞKUR yeni personel alımı ilanları yayımladı. Kamu İŞKUR İlanları kısmında yayımlandığı ilanlara göre 3 Mayıs 2021 tarihi itibari ile farklı kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere en az ilkokul mezunu personel alımı yapıyor. Bu kapsamda İŞKUR İş İlanları ile farklı illerde personel alımı yapılacak. Peki Kamu İlanları na göre hangi kuruma perosnel alımı yapılacak? Kadrolar ne olacak? Mayıs Ayı personel Alımları için tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

3 MAYIS İLE ALIM YAPACAK KURUMLAR:

3 Mayıs 2021 tarihi ile yayımlanan İŞKUR Kamu ilanlarına göre alımlar, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Milli Savunma Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumuna alım yapılacak. Alım yapılacak kadrolar ise, Kaynakçı ( Okisejen ve Elektrik ), Otomotiv Boya Ustası, Kasap, Şoför-Yük Taşıma, Beden İşçisi (Genel), Elektrikçi (Genel) ve Laboratuvar Temizlik İşçisi kadrolarında alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Söz konusu olan kamu ilanlarına göre adaylardan genel olarak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Alım yapılacak alana göre gerekli belgelere ve deneyime sahip olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak,

şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvurular Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacaktır. Adayların başvuru için aşağıdaki adımları takip ederek ilgili ilanlara ulaşabilir ve başvurularını yapabilirler. Başvurular 3 Mayıs 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 7 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İşte Başvuru Adımları:

1. ADIM: Adaylar öncelikle İŞKUR sistemine e-Devlet ile giriş yapacaktır.

2. ADIM: giriş yaptıktan sonra https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yaparak çıkan ekranda İŞYERİ TÜRÜ kısmını  KAMU olarak seçtikten sonra İLAN TARİHİNDE SON 24 SAAT seçildikten sonra ARA butonuna tıklayınız. Aşağıdaki görseldeki adımları uygulayınız.