İŞKUR 23 Temmuz 2019 personel alım ilanları yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre kamuya farklı kamu kurumları tarafından personel alımı yapılacak. Adayların her gün takip ettiği ilanlar arasına yeni İlkokul mezunu ilanlar eklenerek adaylara umut kapısı oldu. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilanlar hakkında detayları aktarıyor olacağız.

HANGİ KURUMLAR PERSONEL ALIMI YAPIYOR!

Yayımlanmış olan kamu personeli alımı ilanlarına göre, 4 farklı şehirde alım yapılacak Alım yapacak kurumlar ise, Sosyal Güvenlik Kurumu, Devlet Su İşleri ve Emniyet Genel Müdürlüğüdür.

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü: 2 farklı bölgede ilan yayımlanmış olup bu ilanlara Engelli adaylar ve Eski Hüümlü veya TMY kapsamında personel alımı yapılacak. Bu yönde SGK Manisa İl Müdürlüğü Engelli 1 Garson ( Servis Elemanı), 1 Telefon santra operatörü ve 1 Bulaşıkçı alınacak ve Eski Hükümlü veya TMY olarak 1 Beden İşçisi ( Genel Temizlik İşçisi), 1 Bulaşıkçı (Stevard) alınacak. Tekirdağ İli için ise, Engelli olarak 1 Bulaşıkçı (stevard), 1 Garson ( servis elemanı) ve Eski Hükümlü olaan 1 Aşçıbaşı alımı yapılacaktır.

Kayacık Sulama Birliği: En az ilköğretim ve en fazla lise mezunu olanlar arasından 1 kişilik boş kadro ile Çiftçi (Tarla Ürünleri) (Zirai Sulamacı) alımı yapılacak.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü: En az ilköüretim ve en fazla Lisans mezunu 2 Beden İşçisi (Genel) alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

23 temmuz 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilanlara göre adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak olup bu nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

  • Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  • İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir
  • Alım yapılacak mesleğe göre alanında bilgiye sahip olmak ve eğer aranıyorsa deneyim sahibi olmak,
  • En az İlköğretim mezunu olmak ve en fazla Lisans mezunu olmak,

NOT: Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

BAŞVURULAR:

İlanlara başvurular İŞKUR üzerindn başvuru uyapılması gerekmektedir. Söz konusu ilanlar 23 Temuuz 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olup en geç 29 Temmuz 2019 tarihine kadar Online olarak veya alım yapılacak bölgedeki İl İŞKUR!a müracak etmeniz gerekmektedir.

İlgili ilanlara ulaşmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yapabilir ve İlgili kurumların isimlerini İŞYERİ ÜNVANI kısmına yazara ARA butonuna tıklayabilir ve ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim