Türkiye İş Kurumu 11 Eylül 2019 kamu ilanları yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre iki farklı şehirde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda olmak üzwere toplamda 34 kamu personeli alımı yapacaklar. peki kimler başvuru yapabilir? Hangi pozisyonlarda alım yapılacak ? gibi detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

İKİ ŞEHİRDE ALIM YAPILACAK

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre Hatay ve Bayburt illerindeki İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyelerine Temizlik Görevlisi ve Büro İşçisi pozisyonları için toplamda 34 kişi alacaklar.Bu bağlamda, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Engelli 19 Temizlik Görevlisi ve Eski Hükümlü veya TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) kapsamında 10 Temizlil görevlisi olmak üzere toplamda 29 kişilik kadro ile alım yapacak.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, Eski Hükümlü veya TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) kapsamında Lise mezunu 3, Ön Lisans Mezunu 1 ve Lisans mezunu olmak üzere toplamda 5 kişilik kadro ile Büro perosoeli pozisyonu için alım yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  • Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
  • Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyurumuz ve ekinde yer alan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.
  • İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak.
  • Engelli sağlık kurulu raporunda en az %40 engelli olduğunu belgelemek// Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların olduğunu belgelendirmek.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlar İŞKUR üzerinde 11 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olup adaylar başvurularına ilanların yayımlanması ile birlikte başladılar. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 16 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. İlgili ilanlara ulaşmak için İŞYERİ ÜNVANI kısmında BAYBURT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ veya HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ yazarak ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim