Başta Valilik ve Kaymakamlık olmak üzere yerel kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımı gerçekleşecek. Belediye Başkanlıkları da personel alımına çıkması bekleniyor. Açıklanan bilgilere göre personel alımlarının İŞKUR üzerinden alım yapılması bekleniyor. Aynı zamanda İŞKUR üzerinden yayımlanan ilana göre Toplum Yararına Program kapsamında bu alımlar gerçekleşecek. Alımlar genel olarak 5 şehirde yapılacak ve bu illerdeki kadrolara başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden gerçekleşecek. Alım yapacak iller ise şu şekilde: Eskişehir, Tunceli, Kırıkkale, Balıkesir ve Çankırı. Özellikle Eskişehir için yapılan ilan dikkat çekmekte.

Toplum Yararına Program kapsamında yapılan alımlarda belirli meslek alanlarını kapsıyor. Bu alanlar ise çevre temizliği, park düzenlemeleri, ağaçlandırma ve altyapı yenilemesi şeklinde ilan edilmiş. Kadrolara başvurmak isteyen adayların birtakım şartları da yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartla:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İŞKUR’a kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli, malul ve dul ve yetim aylığı almıyor olması,
  • Öğrenci olmamak (açık öğretim hariç),
  • Sosyal yardım almıyor olmak ve talep yaşında olmak şartlarının sağlanması gerekiyor.

Türkiye Yararına Program ile alınacak olan valilik, kaymakamlık ve belediyelere eleman alımı kadrolarına başvurmak için İŞKUR üzerinden bulunulan il ve ilçedeki İŞKUR müdürlüklerine başvurmak gerekiyor. Aynı zamanda karolara ulaşmak için ise İŞKUR üzerinden sorgulama yapmak da mümkün. İlgili il kısmına açılan iller yazılarak ulaşılabilir. Arama yapmak için https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresinde tıklayın.