Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanna ilanlara baktığımızda farklı üniversiteler bünyelerindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere ilan yayımladılar. Yayımlanan ilanlara göre Üniversitelere personel alımları KPSS şartı aranmadan yapılacak. Bu kapsamda adayları belirleme işlemleri kura yöntemleri ile yapılacak. İşte alım yapacak üniversiteler ve kadroları şöyledir.

HANGİ ÜNİVERSİTELER PERSONEL ALACAK!

İŞKUR üzerinde yayımlanan üniversite personel alımı ilanlarına göre aşağıdaki üniversiteler ilgili kadrolarda personel alımı yapacak.

Sivas Bilim Teknoloji Üniversitesi İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı bünyesine, 3 Güvenlik Görevlisi, 2 Yardımcı hizmetler sınıfında destek personeli alımı yapacak.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi 4 Temizlik Görevlisi, 2 Engelli Temizlik Görevlisi ve 8 Güvenlik Personeli alımı yapacak.

Türk Alman Üniversitesi ise 5 kişilik kadro ile Temizlik Görevlisi alacak.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı ise, 5 Temizlik Görevlisi, 1 Silahsız Güvenlik Görevlisi alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yayımlanan Üniversite personel alımı ilanlarına göre adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Engelli, Eski  Hükümlü veya TMY kapsamında olan adaylar için durumunu gösterir rapora sahip olmak ve alım yapılacak pozisyona göre meslek şartlarını taşıyor olmak.

KPSS ŞARTI ARANMIYOR

Yayımlanan ilanlara baktığımızda Üniversiteler alımlarını KPSS şartı aramaksızın yapacaklar. Başvuru yapmış olan adayların başvuruları incelendiğinde ve ilgili üniversitelerin belirlediği tarihlerde noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Personel alımı başvuruları 17 Şubat 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 21 Şubat 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. İlanlara ulaşmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden üyelik bilgileriniz ile giriş yaparak  İŞYERİ ÜNVANI kısmına ilgili Üniversitenin adını yazarak ve ARA butonuna tıklayarak ilgili üniversitelere ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim