Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) personel alımı ilanı yayımlandı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak alımlar için adaylardan KPSS şartı talep edilecektir. Resmi Gazetede 6 Ekim 2021 tarihi ile yayımlanan ilan için başvuru süreci önümüzdeki hafta başlayacak. Bünyesindeki Personel Eksikliğini karşılamak üzere ilana çıkan TÜSEB ilanı hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

KADRO BİLGİSİ NEDİR?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) 3 kişilik boş kadro ile İdari Personel Alımı yapılacak. Lisans mezunu adaylar içerisinden Belirsiz süreli çalışacak,

1 Kişi Grafik Tasarımı bölümünden mezun olmak veya eş değerliği YÖK tarafından kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okullarından/bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak şartı ile,

2 Kişi Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren, İngilizce Mütercim Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı veya çeviribilim bölümlerinden veya Eğitim Fakültelerinin İngilizce Bölümleri ile eş değerliği YÖK tarafından kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okullarından/bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak şartı ile alım yapılacak. Ayrıca Söz konusu kadro için adaylardan Yabancı dil sınavından YDS'den İngilizce dilinden en az 90 puan almış olmaları gereklidir.

EKPSS ŞARTI VAR!

TÜSEB Personel Alımına sadece Engelli adaylar başvuru yapabilecekler. Bu yönde adaylardan KPSS Şartı talep edilecek olup EKPSS puanı ile başvuru yapılacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.
  • MS Office programlarına hakim olmak. 4.Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.
  • Engellilerin, engellilik ölçütü, sınıflandırılması ve engellilere verilecek sağlık kurulu raporları hakkındaki 07.02.2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereğince en az %40 engelli olmak.

BAŞVURULAR İŞKUR İLE NE ZAMAN YAPILACAK?

TÜSEB Personel Alımı başvuruları önümüzdeki hafta 11 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 15 Ekim 2021 tarihi ile sona erecektir. Başvurular sadece Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU