Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı personel alımı için ilan yayımlanmıştı. İŞKUR aracılığı ile personel alımı yapılacağı bildirilmişti. Alımlar 9 Ağustos 2021 tarihi ile başlamış olup artık sona ermektedir. Değerlendirmeler kura işlemi yapılacağından başvuru yapmış olan adaylar kura Çekim tarihini merak ediyor. Ayrıca Kura sonucu adı geçen adaylara sözlü sınav yapılacak. İlan hakkında bilinmesi gereken detayları sizlerle paylaşıyoruz.

HENÜZ BAŞVURU YAPMADINIZ MI?

TÜSEB Kamu Personeli alımı ilanına henüz başvuru yapmamış oan adayların merak ettiği bir diğer konulardan biriside başvuru şartlarının ne olacağı oldu. TÜSEB personel alımları Kamu Kuruluşları Hizmetli pozisyonunda yapılacağından 6 kişi İl geneki ve 4 Kişi bölge geneli alım yapılacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

TÜSEB adaylardan genel olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, en az ilkokul mezunu olmak, Yükleme taşıma işleri de yapılacağı için görevini yapmasına engeli olmamak şartları aranacak.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Adayların en çok merak ettiği konulardan biriside kura çekimi ne zaman yapılacağı oldu. Bu yönde, Kura işlemleri Noter huzurunda 2 Eylül 2021 tarihi saat 15:00 ile 16:00 arasında yapılacak. 

CANLI KURA ÇEKİMİ İZLEME:

daylar ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekimine katılamayacaklardır. Kura çekilişi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı  (https://m.youtube.com/channel/UC-VX3IhA4n3IuXIFMFHef7w) kanalından canlı olarak yayınlanacak ve video kayıt altına alınacaktır.