Türkiye Şeker Fabrikaları Perosnel alımı için İŞKUR'da ilan yayımladı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Şeker Fabrikaları toplamda 16 kişilik kadro ile Engelli ve Eski Hükümlü işçi personel alımı yapacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak kadrolar nedir?

Engelli ve Eski Hükümlü Personel Alımı Yapılacak!

Türkiye Şeker Fabrikaları ( TÜRKŞEKER ) bünyesine 16 kişilik kadro ile Engelli ve Eski Hükümlü işçi personel alacak. Buna göre Engelli olarak, 3 Avukat, 3 Bilgisayar/Yazılım Mühendisi, 2 İnşaat Mühendisi ve 4 Depo / Ambar Görevlisi alacak. Eski Hükümlü olarak ise 3 Metal Teknolojisi Teknisyeni  ve 1 Atölye Marangozu olmak üzere toplamda 16 kişi alınacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir Meslek koluna başvuru yapabilecektir.
  • Başvurunun son günü itibarıyla ilanda yer alan meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
  • Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.
  • Adaylar, göreve başladıktan sonra 3 (üç) ay boyunca deneme sürecine tabi tutulacak olup 3 (üç) yıl nakil talebinde bulunamayacaklardır.

Başvuru Ekranı Açıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları Kamuya personel alımı için başvurular 28 Aralık 2020 tarihi ile başladı. Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirecekler. Başvurular elektronik ortamda " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresi üzerinden veya Alo 170 üzerinden yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim