Resmi Gazete'nin 29 Ağustos 2019 tarihli yayımına göre Türkiye Adalet Akademisi bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde personel alımı yapmak için ilana çıktı. Yayımlanmış olan ilana göre 40 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda ve niteliklerde personel alımı gerçekleştirecek. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Türkiye Adalet Akademisi bünyesinde çalıştırılmak üzere, ilan ekindeki EK -1 sayılı cetvelde nitelikleri ve şartları yer alan kadro ve pozisyonlara, 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında İŞKUR aracılığıyla “sürekli işçi” alımı yapacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Türkiye Adalet Akademisi farklı kadrolarda olmak üzere toplamda 40 personel alacağını belirtti. Bu bağlamda, KPSS Şartı Olmadan 36 Temizlik Görevlisi ve 2 Bahçıvan – Peyzaj Bahçıvanı alacak. KPSS En Az 60 puan ile ise, 2 Yolcu Taşıma Şoförü alımı yapılacak. Alımlar sadece Ankara ili için yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  •  Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 
  • Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı aranan taleplerde, ön lisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak

POZİSYONA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

Temizlik Görevlisi: En az İlköğretim mezunu olmak.

Bahçıvan – Peyzaj Bahçıvanı: Meslek liselerinin; peyzaj bölümü mezunu olmak veya lise mezunu olmanın yanında bahçecilik/çicek düzenlemeciliği dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak Meslek Yüksekokulların; Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümünden mezun olmak.

Şoför (Yolcu Taşıma): Herhangi bir ön lisans mezunu olmak, En az E sınıfı (manuel vites) sürücü belgesine (2015 yılı öncesi) veya D sınıfı (manuel vites) sürücü belgesine (2015 yılı sonrası başvuru tarihi itibarıyla 3 yıldan fazla süredir) sahip olmak, Psikoteknik değerlendirme belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN:

Türkiye Adalet Akademisi 40 lişilik kadro için başvuruları İŞKUR üzerinden alacak. Söz konusu başvuru ekranı haftaya pazartesi başlayacak olup adaylara toplamda başvuru için 5 günlük süre verilecektir. Bu bağlamda, Şartları tutan adayların, 02/09/2019-06/09/2019 tarihleri arasında başvurularını İŞKUR Ankara İl Müdürlüğüne şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ