Ticaret Bakanlığı İşçi ve Personel Alımı için ilan yayımlamıştı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 15 Şubat 2021 tarihli yayımlanan ilana göre Ticaret Bakanlığı farklı alanlarda olmak üzere 115 kişilik kadro ile alım yapılacak. Bu kapsamda Güvenlik Görevlisi Alımı ve Beden İşçisi Alımı yapılacak. Başvurularda artık sona geldik. Kura çeilişi Ne zaman yapılacak? Sözlü sınav için gerekli belgeler nedir?

BAŞVURULARDA SONA GELDİK!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 70 Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Perosneli ve 45 Beden İşçisi kadrolarında alım yapılacak. Başvuruların 15 Şubat 2021 tarihi ile başlamasının ardından en geç 19 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece İŞKUR aracılığı ile Elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK!

Ticaret Bakanlığının İşçi ve Güvenlik alımı için adaylardan bazı nitelikler aramaktadırç Adaylar öncelikle bu nitelikler doğrultusunda başvuru yapacaklar. Bu kapsamda adayların mutlaka, 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesi (A) bendi hükümleri taşıyor olmaları gereklidir.

Beden İşçisi kadrosu için adaylardan özel olarak, En az ortaöğretim mezunu olmak şartı aranacak.

Güvenlik Görevlisi Alımı için ise, En az ortaöğretim en çok ön lisans mezunu olmak, 5188 sayılı kanun gereği Özel Güvenlik Temel Eğitimini başarı ile tamamlamış olmak, Valilik tarafından düzenlenen Özel Güvenlik Kimlik (silahlı) Kartına sahip olmak, Güvenlik Görevlisi sürekli işçi kadrosuna atanabilmek için erkek adaylar için 172 cm kadın adaylar için 165 cm boy şartını sağlıyor olmak şartları aranacak.

Tüm şartları taşıyan adaylara değerlendirme için Kura Çekilişi yapılacaktır.

KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Kura çekilişi 25.02.2021 tarihinde saat 11:00’da Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Kura tarihi, saati ve yeri ile ilgili ortaya çıkabilecek değişiklikler Ticaret Bakanlığının www.ticaret.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır. Bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu duyuru tebligat yerine geçecektir.

SÖZLÜ SINAV İÇİN BELGE TESLİM İŞLEMLERİ

1. İlan edilen kadro sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl aday sözlü sınava tabi tutulacaktır.

2. Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Ticaret Bakanlığı internet adresinden (www.ticaret.gov.tr) ilan edilecek olup, ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

3. Sözlü sınav gün, saat ve yeri ile sınava katılmaya hak kazanan adaylar, Ticaret Bakanlığının www.ticaret.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır. Bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, ayrıca ilgililerin adreslerine posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır.

Sınavlar ve Kura çekilişi hakkında daha detaylı bilgi almak için ve sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA