Türkiye Elektrik İletim geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 101 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli alımı yapacak. farklı şehirlerde yapılacak personel alımları için başvurular hafta başında Başladı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile başvuru yapılacak. Peki KPSS şartı hangi pozisyonlar için geçerli? Başvuru yapacak adaylardan hangi şartlar aranacak?

İLANIN DETAYLARI:

Türkiye Elektrik İletim A.Ş taşra teşkilatında çalıştırmak üzere 09.08.2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre 101 kişilik kadro ile Tekniker ve Teknisyen alımı yapılacak.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Lise Mezunu 70 Teknisyen alımı yapılacak. Ön Lisans mezunu ise 31 Tekniker alımı yapılacak. Bu kapsamda, alımlar İstanbul, Çanakkale, Uşak, Eskişehir, Afyon, Aksaray, Karaman, Amasya, Kırşehir, Şanlıurfa, İzmir, Manisa, Kocaeli, Bingöl, Giresun, Diyarbakır, Bitlis, Mersin, Hatay, Antalya, Edirne, Aydın, Muğla illerinde yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TEİAŞ personel alımları İŞKUR üzerinden yapılacağından adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, İŞKUR kaydı olmak, en az lise mezunu olmak, Alım yapılacak illerde ikamet ediyor olmak şartları aranacak.

Ayrıca KPSS Olarak Tekniker alımları için adayların 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Teknisyen kadrosu için ise KPSS siz Personel alımı yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

TEİAŞ personel alımı başvuruları İŞKUR üzerinde 16 Ağustos 2021 tarihi ile yayımlandı ve başvurular başladı. Sadece belirtilen nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca en geç 20 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli olacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

TEİAŞ personel alımı başvuruları için öncelikle " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresine İŞKUR kayıt bilgilerini ile giriş yapınır. Sonrasında ise ilgili ekrana İşyeri Ünvanı yazan kısmı Kamu seçerek İşyer Ünvanı kısmında  " TÜRKİYE ELEK.İLETİM A.Ş.GENEL MÜD.LÜĞ " yazarak aratabilirsiniz. İlgili ilanlar karşınıza çıkacak ve başvuru yapabileceksiniz.

Editör: TE Bilisim