Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ülke genelinde personel istihdamı konusunda çok önemli görevler sürdürmektedir. Kamu kurumlarına geçici personel istihdamlarından bir tanesi olan toplum yararına programı, kamu kurumu dışı işçi alımı, ilköğretim lise önlisans lisans mezunu memur alımı gerçekleştiriyor. Özel sektörde personel istihdamı yapacak firmaların ilanlarını da İŞKUR destekli olarak açıklanmakta.

8 Ekim 2020 tarihinde açıklanan açık iş ilanları sayısı 63 bin 95 dir. Bu kadrolardan en çok istihdam verilecek kadro beden işçisi kadrosudur. Temizlik kadrosu ikinci sırada yer alıyor. Satış danışmanı 3. sırada kaynakçı 4 sırada 1142 olarak açıklamıştır. Temizlik görevlisi alımında herhangi bir tecrübe şartı gerekmiyor iyice niyetimi sertifikası alan adaylar tercih önceliği salı bilecekler vardiyalı çalışmaya uygun olmak ofis temizliği inşaat temizliği ev temizliği gibi görevleri bulunabiliyor.

Kaynakçı alımı ilanları da İŞKUR üzerinden en çok istihdam edilen kadrolar arasında yer alıyor. https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2987 adresi üzerinden bu ilanlara erişebilirsiniz.

SATIŞ DANIŞANI ALIMI;

Satış danışmanı kadrosunda tecrübe şartı gerekli olacak. Lise ve dengi okullardan mezun olanlar başvuru yapabilirler. Bilindiği gibi satış departmanlarında müşteri odaklı çalışma ve gerekli olan ürünün pazarlaması, satışının artırılması gibi görevleri bulunuyor. 8 Ekim 2020 tarihi itibariyle satış danışmanı kadrosu 1241 olarak açıklandı bay ve bayan adaylar başvuru yapabilirler B sınıfı ehliyet olmak deneyimi olmak, bu alanlarda tercih önceliği sağlayan bazı etkenlerdir. Satış danışmanı ilanları: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4064

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular İŞKUR e-şube portalından ALO 170 hattından ya da illerde bulunan İŞKUR şubeleri ile ilgili hizmet birimlerinden gerçekleştirilecektir.

BÜRO MEMURU ALIMI;

İŞKUR üzerinden açıklanan büro memuru alımı ilanları paketleme ve depo görevlisi alımı ilanları için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

Ambar memuru, depo görevlisi, paketleme işçisi kadrolarındaki ilanlarda 1638 kişi istihdam edilecektir. Bu ilanlara başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak başvuru adımlarını tamamlayabilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim