İŞKUR yeni ilanlar yayımlaya devam ediyor. 3 Mayıs 2021 tarihli kamu ilanlarına göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda KPSS siz Personel Alımı ilanları yayımladı. İlanlara başvuru süreci başlamış olup hafta sonu itibari ile sona erecektir. Peki alım yapılacak kadrolar nelerdir? Kimler başvuru yapabilecek?

ALIM YAPILACAK KADROLARDA:

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2 kişilik boş kadro ile 1 Elektrikçi ( Genel ) ve 1 Laboratuvar temizlik İşçisi alımı yapılacak. Alımlar Normal statüye sahip adaylardan yapılacaktır. Ayrıca alımlar geçici süreli olarak yapılacak olup süre 5 ay 29 olarak belirlendiği görülmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Taırm ve Orman Bakanlığını personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca adayların 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak ve en az ilköğretim mezunu olmaları gereklidir.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Elektrikçi (Genel) Şartları:

  • MEB onaylı "Ustalık Belgesi" (Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü)
  • Üniversite onaylı “Bilgisayar Programcılığı Eğitimi Sertifikası”
  • "Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Yüksek Akımlarda Çalışabilme Belgesi"ne sahip olmak.
  • SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek kaydıyla Elektrik ile ilgili en az 3 yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak.

Laboratuvar Temizlik İşçisi Şartları:

  • MEB onaylı "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar için Hijyen Eğitim Sertifikası"
  • MEB Onaylı "Organik Tarım Sertifikası" ile birlikte "Seracılık Sertikası" veya Yükseköğretim Kurumları onaylı "Organik Tarım ve Seracılık Eğitim Sertifikası" na sahip olmak,

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Tarım ve Orman Bakanlığının personel alımı başvuruları başlamış olup en geç 5 gün içersinide yapılması gereklidir. Bu kapsamda 03 - 07 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak başvurular alınacak. Adaylar başvurularını sadece https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden yapacaklar. Başvuru için aşağıdaki iş ilanı numaralarını kullanabilirsiniz.

Laboratuvar Temizlik İşçisi İş İlan No (00006015018)

Elektrikçi (Genel) İş İlan No (00006015016)

Editör: TE Bilisim