Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 390 işçi personel alımı yapacak. İlan Cuma günü yayımlanmıştı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere alım yapılacağının bilgisini ilk biz vermiştirk. Sonradan Resmi Gazete'de yayımlanan ilan için başvuru süreci bugün itibari ile başladı. 

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Söz konusu olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesine alacağı Geçici işçi adayları için başvuruları Türkiye İş Kurumu aracılığı ile alacak. Başvuru süreci 15 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 19 Haziran 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Başvuruların nasıl yapılacağı hakkında detayları haberimizin devamında sizlerle paylaşacaız.

ALIMLAR SÜRELİ İŞÇİ KAPSAMINDA YAPILACAK!

23 Farklı İlde alım yapacak olan Orman Genel Müdürlüğü geçici işçi alımı yapacak. Yani belirtilen süre arasında işçi personel alımı yapacak olan OGM adayların çalışma sürecini 5 ay 29 gün olarak belirtmiştir. Alımlar Taşra Teşkilatında bulunan 12 farklı Bölge Müdürlüğüne yapılacak.

ŞEHRE GÖRE İŞÇİ ALIM TABLOSU:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

1.2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2.18 yaşını tamamlamış olmak,

3.Başvuru yapacak adayların, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

4.Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

5.Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli, bedelli veya muaf olmak),

6.Adayların, başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak,

7.Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,

8.İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen ilde ikamet ediyor olmak. İŞKUR tarafından belirlenen adayların listesi ilgili Orman Bölge Müdürlükleri internet sitesinden ilan edilecektir.

9.En az ilköğretim mezunu olmak,

10.Başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak,

11. Tam teşekküllü devlet hastanesinden ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir ibareli heyet raporu almak.(Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı Alımları için başvuru süreci başlamıştır. OGM alımları için adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden yapacaklardır. Adayların öncelikle aşağıdaki adımlara göre ilerlemesi gereklidir.

1. ADIM: Öncelikle İlgili olan https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine tıklayarak İŞKUR iş arama sayfasına ulaşıyoruz.

2. ADIM: İşyeri Ünvanı kısmında ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ yazıyoruz. Sonrasında ara butonuna tıklıyoruz ve üyeliğimiz ile de sisteme giriş yaparak ilana göre başvurularımızı gerçekleştiriyoruz.

İlan hakkında oluşacak gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.