İŞKUR personel alımı ilanlarına göre Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı yapılacak. KPSS Şartı olmaksızın Tarım İşçisi alımı yapılacak. Yayımlanmış olan ilana göre GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Tarım İşçisi alınacak. Geçici veya Tam zamanlı alım için 1 kişilik kadro ile Tarım İşçisi alımı yapılacaktır. Ayrıca alımlar Diyarbakır ilinde gerçekleştirilecektir.

En Az İlköğretim ve En Fazla Lise mezunu adaylar içerisinden başvuru alınacak olup Tarım İşçisi pozisyonuna başvuru yapacaklardam özel olarak 30 yaşını tamamlamamış olmak, Tarım İşçisi (Tarla Ürünleri) mesleğinde görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık nedeni bulunmaması gerekmektedir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

  • Türk Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 

şartları aranacak.

Başvurular İŞKUR Üzerinden Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımları sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacaktır. Adaylar 18 Ekim 2021 tarihi ile başladıkları başvurularını en geç 4 gün içerisinde yani 22 EKim 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresi üzerinden İş İlan No (00006351432) ile yapılacaktır.

Başvuru sonrası Nihai listede yer alan adaylara kura işlemleri yapılacaktır. Kura çekimi sonucuna göre 4 katı aday belirlenerek sözlü sınav yapılacaktır.