Sosyal Güvenlik Kurumu hafta başında yayımladığı ilanda farklı alanlarda personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamasının ardından artık sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha detayları sizlere aktaracağız.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu Engelli ve Eski hükümlü personel alacağını ifade etti. Bu bağlamda 37 Engelli ve 19 Eski Hükümlü veya TMY kapsamında alım yapacak. Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü de engelli ve normal olarak 4 kişi alıyor.

Bu bağlamda SGK, Engelli olarak 20 Temizlik Görevlisi, 2 Elektrikçi (Genel), 1 Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), 10 Temizlik Görevlisi, 1 Sıhhi Tesisatçı, 1 Marangoz, 2 Terzi alacak ve 3 Telefon Santral Operatörü alacak. TMY veya Eski Hükümlü ise 2 Sıhhi Tesisatçı, 1 Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), 1 Marangoz , 3 Elektrikçi (Genel) , 2 Mobilya Döşeme İşçisi , 2 Bahçıvan, 3 Aşçı, 5 Temizlik Görevlisi alıyor. Normal Statüde ise 1 Temizlik görevlisi olmak üzere toplamda 59 kişi alınıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

SGK adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Engelli ve Eski Hükümlü ve TMY kapsamında olan adayların durumunu gösterir rapora sahip olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Alım yapılacak meslek gruplarındaki özel şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, özel kanun veya diğer mezvuatlar da yer alan şartları taşımak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

SGK Başvuruları hafta başı itibari ile 15 temmuz 2019 tarihinde başlamıştı ve en geç 19 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını İŞKUR resmi İnternet sayfası üzerinden gerçekleştireceklerdir. İŞKUR https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yaparak İşyeri Türünü "KAMU " olarak seçiyoruz ve "İŞYERİ ÜNVANI " kısmında " SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI" yazarak ilgili ilanlara ulaşabiliyoruz.

Editör: TE Bilisim