Devlet Personel Başkanlıı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere 30 kişilik kadro ile alım yapacğaını belirtti. Bu kapsamda, alımlar, Sahil Güvenlik Komutanlığı Marmara ve Boğazlar Onarım Destek Komutanlığına yapılacak. Peki 12 Pozisyonda 30 personel alımı için kadro dağılımı ve başvuru şartları nedir?

ALIM YAPILACAK KADROLAR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 30 kişilik boş kadro ile 12 farklı alanda personel alımı yapacak. Bu yönde, 6 Motorcu, 2 Yekneci ( Onarım ), 1 İş Makineleri Operatörü, 2 Tornacı, 3 Elektrikçi ( Gemi Devleri Onarım ), Elektrikçi ( Genel ) 2, 2 Saç ve İnce Saç ustası, 3 tesviyeci, 3 Elektronikçi, 3 Hidrolikçi ( Henel ), 2 Kaynakçı, 1 Soğutma ve Yıkama makineleri Onarımcısı alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanacak ilan için başvuru süreci önümüzde hafta başlayacak. Bu kapsamda adaylardan aranan şartlar madde halinde şöyledir;

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak, 36 yaşından büyük olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Kurumsal Haklarından yoksun bırakılmamış olmak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Alım yapılacak pozisyona göre gerekli eğitim seviyesinde olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrıca söz konusu ilan için alım yapılacak kadrolar aen az İlkokul mezunu olmak ve en fazla Meslek Lisesi mezunu olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Sahil Güvenlik Komutanlığı 30 işçi alımı başvuruları önümüzdeki hafta itibari ile Pazartesi günü başlayacak.Adaylara başvuru için sadece 5 günlü k süre verilecek olup en geç 06 Aralık 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İstanbul İlçe Şubelerinden veye internet (www.iskur.gov.tr) aracılığıyla yapılacaktır

İLANIN TAM METNİ