Sağlık Bakanlığı 2022 yılı 10 bin işçi alımı yapılacak. Şehir hastanelerinde çalıştırılmak üzere Bakanlık bünyesine 10 bin Sağlık İşçisi alacak. Bu kapsamda Resmi Gazetede 13 Ocak 2022 tarihi ile yayımlanan yönetmelik ile işçi alınmasına bazı kanunlarda değişiklik yapıldığı öğrebildi.

İşçi Alımı İlanı Adım Adım Yaklaşıyor!

Sağlık Bakanlığı toplamda 40 bin işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Bunun 20 bin sözleşmeli personel alımı ilanı KPSS 2021/10 ile yayımlanarak gerçekleştirildi. Geriye kalan 20 bin kontenjan ile 10 Bin Sağlık Personeli alımı ve 10 bin işçi alımı yapılacak. 

Hangi Kadrolarda Hastane İşçisi Alınarak:

Temizlik Hizmetleri personeli,

Güvenlik ve Koruma Hizmetleri personeli,

Bakım ve Onarım hizmetleri personeli ve diğer alanlarda işçi alımı yapılacak.

Kura İle Belirleme Yapılcak!

Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Ocak 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Resmi Gazete kararı ile İŞKUR ile alınarak başvurular herhangi bir mülakat yapılmaksızın kura ile belirleme yapılacak. Söz konusu yönetmelik ise,

Ekli "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulmasına karar verilmiştir.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 29/6/2009 tarihli ve 2009/15188 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe geçici 9 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 10 uncu madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 10- (1) 2022 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer hizmetler için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilir. Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenir. Sağlık Bakanlığınca yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartlan haiz yedek adaylar işe alınır."

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı İlanı Ne Zaman Yayımlanacak!

Bakanlık sözleşmeli personel alımı tercih işlemleri ve değerlendirme işlemleri sona ererek sonuçlar açıklanmıştır. Sırada 10 bin sözleşmeli persoel ile 10 bin işçi alımı yer alıyor. Daha önce de Bakanlık tarafından yapılmış olan duyuruya göre ilanın yayım tarihi mart olarak gözüküyor.

Sağlık Bakanlığı gelişmelerinden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilir ve bizleri İnstagram da takip edebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

İŞİN OLSA İNSTAGRAM