Sağlık Bakanlığı tarafından müjdesi bu hafta verilmiş olan ve ilan aynı hafta içerisinde yayımlanmış olan ilna göre Bakanlık 14 bin kişilik kadro için sürekli işçi alımı yapacağını belirtti. 26 Mart 2020 tarihinde başlayacağını belirten Sağlık Bakanlığı bünyesine 4 fakrlı pozisyonda alım yapacak. Bu kapsamda alımlar Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi, Klinik Destek Elemanı ( Hastane ) ve Aşçı kadrolarına yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sağlık Bakanlığı adaylardna bazı genel ve özel nitelikler talep etmektedir. Bu yönde 4 farklı pozisyon için, Temizlik Görevlisi adaylarının en az ilköğretim mezunu olmak ve diğer pozisyonlar için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Ayrıca bunun dışında belge niteliği ve ve Güvenlik Görevlisi adayları için güvenlik kartı şartı arannıyor.

İŞKUR BAŞVURULARI BAŞLADI!

İŞKUR Personel Alımı için ilanları yayımladı. bu yönde 250 üzerinde kayıtta ilan yayımlayan Türkiye iş Kurumu aracılığı ile başvurular alınacak.

26 Mart 2020 tarihinde başlamış olan Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımı başvuruları en geç 30 Mart 2020 tarihine kadar alınacaktır. Başvurular İŞKUR üzerinden veya bulundukları illerin il sağlık müdürlüklerinden yapılacaktır. İşin Olsa ekibi olarak aşağıda sizlere İnternet üzerinden yapacağınız  başvurular hakkında detaylı anlatım yapacağız. Bu sayede ilanlara başvuru yapabileceksiniz.

TELEFON ÜZERİNDEN BAŞVURU:

İŞKUR COVİD-19 sebebi ile şahsen başvuru alımını durdurdu ve telefon aracılığı ile başvuru alacak. Bu kapsamda İŞKUR il müdürlüklerinden/hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son başvuru tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

ADIM ADIM GÖRESELLİ BAŞVURU YÖNTEMİ:

ÜYE GİRİŞİ VEYA ÜYE OLMA: Öncelikle adayların esube.iskur.gov.tr/ adresine girmeleri gereklidir. Sonarında İş Arayan girişi yaparak veya üyeliğiniz yoksa üye olarak İş ilanlarına erişebilirsiniz.

1. ADIM: Üyelik gitriş işemlerini uyguladından Sonrasında "İŞ İLANLARI" linkine tıklamanız gerekmektedir.

2.ADIM: İlk adımı uygulayan adaylar iş ilanlarının arama kısmına gelecekler. İŞKUR sundupu hizmet ve arama ağı ile detaylı arama yöntemi sunmaktadır. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı türkiye geneli alım yaptığı için istediğiniz meslek ve şehirde detaylı arama yaparak ilanlara ulaşabilirsiniz.

Örneğin, MESLEK yazan kısma " Temizlik Görevlisi " yazıyoruz. İŞYERİ TÜRÜ kısmını KAMU olarak seçiyoruz ve İŞYERİ ÜNVANI kısmına ilse " SAĞLIK BAKANLIĞI " yazıyoruz ve en son ARA butonuna tıkladıktan sonra ilanlara ulaşabiliyoruz.

Bildiğiniz gibi sağlık bakanlığı 4 farklı pozisyonda alım yapacak olup MESLEK kısmında " Klinik destek elemanı (hastane) , Güvenlik görevlisi (silahsız) veya Aşçı" yazmanız yeterli olacaktır. Diğer arama terimleri aynı şekilde kalabilir.

Hatta arama hacmini genişletmek için aynı ekranda sol tarafta bulunan kısımda İL VEYA İLÇE kısımlarına bulunduğunuz ili yazarak ilanları detaylandırabilirsiniz.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ARAMA:

KLİNİK DESTEK ELEMANI ( HASTANE ) ARAMA:

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ( SİLAHSIZ ) ARAMA:

AŞÇI ARAMA:

Editör: TE Bilisim