Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere işçi alımı yapacağını bildirdi. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak alımlar için detayları sizlerle paylaşacağız.

OGM 280 kişilik boş kadro ile 81 şehirde Aşçı Alımı yapılacak. Alımlar Genel Müdürlüğün taşra teşkilatlarında yapılacak. Ayrıca alımlar sözlü ve uygulamalı sınav ile belirlenecek. Peki kimler başvuru yapabilecek? Adaylar başvurularını nasıl yapacak? İşte detaylar,

81 Şehir'de 280 Aşçı Alımı Yapılacak?

Aşçı Alımı Genel ve Özel Başvuru Şartları Belli Oldu!

Orman Genel Müdürlüğünün ilanı oldukça ilgi çekti. 5000 kişilik kontenjan ile işçi alımı yapılacak olup bunun 280 i Aşçı kadrosuna verilmiştir. 81 Şehir için 280 aşçı alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki şartlara uygun olmaları gerekmektedi.

Genel Olarak Adaylardan;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Başvuru yapılacak olan ilde ikamet ediyor olmak şartları aranacak.

Aşçı Alımı Özel Başvuru Şartları:

OGM Aşçı alımları için, Sağlık, Eğitim, Tecrübe ve yaş şartları aranacak.

Yaş Şartı Nedir?

Başvuru süresinin ilk günü itibarı ile 35 yaşını doldurmamış olmak.

Sağlık Şartı Nedir?

”Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, KBB, Nöroloji ve Psikiyatri” alanlarından “sağlam” onayı alınmış tam teşekküllü devlete bağlı resmi sağlık kuruluşlarından sağlık raporu almış olmak (Bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir).

Tecrübe Şartı:

En az 1 yıl alanında mesleki tecrübe sahibi olmak ve belgelendirmek (SGK Hizmet Dökümü ile veya ilgili meslek odası onaylı Bonservis belgesi ile belgelemek).

Eğitim ve Belge Şartı:

Aşağıda belirtilen mezuniyet, sertifika veya mesleki yeterlilik belgelerinden en az bir tanesine sahip olmak.

  • Aşçılık Meslek Kolu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bitirme Belgesi, Yetki Belgesi, Sertifika, Bağımsız İşyeri Açma Belgesi, Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik belgelerinden herhangi biri veya,
  • Aşçı (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi [13UY0182-4] veya,
  • Ortaöğretim Aşçılık bölümünden mezun olmak veya,
  • Ön lisans veya Lisans Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak,

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Yapılacak!

İŞKUR'a yapılan başvurular alınarak Nihai liste oluşturulacak ve söz konusu Nihai liste ile kura çekimi sonrası 1120 adaya uygulamalı ve sözlü sınav yapılacak.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Orman Genel Müdürlüğü Aşçı alımları için başvurular 11 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç4 gün içerisinde yani 15 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruların yapılacak olup adaylar başvurularını sadece İŞKUR resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İlan başvuru sürecinden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA