Orman Genel Müdürlüğü İŞKUR İle İşçi Alımı yapacak. Resmi Gazete'nin 30 Temmuz 2020 tarihli yayımladığı ilana göre Türkiye geneli farklı illerde bulunan Müdürlüklerine ve Türkiye geneli illerde 700 kişilik kadro ile işçi personel alımı yapılacağını bildirdi. Başvurular Bayramdan sonra başlayacak. Başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden alınacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak alanlar nedir?

İLANIN DETAYLARI:

Orman Genel Müdürlüğü ( OGM ) 28 farklı Bölge Müdürlüğüne 700 kişilik boşluk ile Dozer Operatörü, Greyder Operatörü, Eksvatör Operatörü, İş Makinesi Operatörü ve Traktör Operaötrü alımı yapacak. Buna göre kadro dağılımı şöyledir;

  • İş Makinesi Operatörü 200 adet,
  • Greyder Operatörü 200 adet,
  • Ekskavatör Operatörü 200 adet,
  • Dozer Operatörü 60 adet,
  • Traktör Operatörü 40 adet,

alımı yapılacak. Alımlar Genel Müdürlük teşkilatlarına yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

OGM işçi personel alımı için adaylardan bazı nitelikler talep ediyor. Bu kapsamda adaylar bu niteliklere göre değerlendirilecektir. Ayrıca İşçi alımları Daimi statüde yapılacak. Buna göre adaylardan;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- 18 yaşını tamamlamıl olmak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Alım yapılacak pozisyona göre ilgili srücü belgelerine ve meslek bilgisine sahip olmak gereklidir.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

BAŞVURULAR BAYRAMDAN SONRA!

Orman Genel Müdürlüğüne başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularına bayramdan sonra yani 04 Ağustos 2020 tarihinde başlayacaklar. 6 gün sürecek başvurular en geç 10 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden yapılacak olup adayların belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. Bu adaylar noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecektir. Kura yeri ve tarihi İŞKUR açık iş ilanında belirtilecek olup ilgili Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden de ayrıca duyurulacaktır. Bununla ilgili olarak adayların adreslerine yazılı tebligatla bildirim yapılmayacaktır. İlan edilecek tüm pozisyonların deneme süresi 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca iki aydır.

SINAV YERİ VE KURA İŞLEMLERİ:

İşçi alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler, adaylardan istenilecek evraklar ile Sözlü ve Uygulamalı Sınavın yeri ve tarihi Bölge Müdürlükleri internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

RESMİ GAZETE DUYURUSU BURADA

Editör: TE Bilisim