Orman Genel Müdürlüğü 2020 yılı işçi alımı için geçtiğimiz hafta ilan yayımlamıştı. İŞKUR aracılığı ile başvurular 04 Ağustos 2020 tarihi ile alınmaya başlandı. Binlerce aday başvuru yaptı. Şimdi ise adayların en çok merak ettiği konulardan birisi olan kura çekimi ne zaman yapılacka? Sonuçları ne zaman açıklanacak ve kura çekimine kimler katılabilecek? İşte detaylar.

700 SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI YAPILACAK!

Orman Genel Müdürlüğü 700 kamu işçisi alımı için ilan yayımlamıştı. Bu kapsamda OGM 2020 yılı için bünyesine 200 İş Makinesi Operatörü, 200 Greyder Operatörü, 200 Ekskavatör Operatörü, 60 Dozer Operatörü ve 40 Traktör Operatörü alımı yapacak.

KİMLER KURA ÇEKİMİNE KATILABİLECEK?

Orman Genel Müdürlüğü bünyesime alacağı 700 işçi adayını kura çekimi ile belirleyecek. Kura çekimi ile yapılacak değerlendirme sonucunda asıl ve yedek adaylat belirlenecek. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olan, Askerlik ile ilgisi olmayan, kamu hakarından yoksun olmayan, Herhangi bie emekli veya malul aylığı almayan, yaşadığı şehir içni başvuru yapam ve alım pozisyonuna göre belirtilen özel nitelikleri taşıyan adaylar kura çekimine katılabilecekler.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

OGM işçi alımı için başvurular 04 Ağustos 2020 tarihi ile 10 Ağustos 2020 tarihleri arasında başvuruları aldı. Şartları sağlayan adaylar kura çekimine katılabilecek. Bu kapsamda İŞKUR aracılığı ile toplanan başvurular incelenerek Nihai liste Orman Genel Müdürlüğüne iletilecek.

OGM nihai liste sonucuna göre kura çekimini 24-25-26 Ağustos 2020  tarihleri arasında yapacak. henüz net bir kura çekim tarihi olmadığından bu gün içerisinde kesin kura gününü OGM resmi internet adresi üzerinde bildirecektir.

SINAV YAPILACAK!

Kura çekimi sonucu Orman Genel Müdürlüğü Asıl adaylara sınav yapacak.Sınav için Adaylardan istenecek evraklar, evrak teslim tarihleri, sınav yeri, sınav tarihi ve İşe alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Orman Bölge Müdürlükleri internet siteleri üzerinden ilan edilecektir.

SONUÇLAR VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim