Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı ilanı yayımladı. 2022 yılı 5 bin işçi alımı ilanı geldi ve buna dahil olarak OGM 500 İtfaiyeci Alımı yapacağını bildirdi. ormanlarda İtfaiyeci olarak görev yapmak isteyen adaylar için büyük fırsat. Başvurular İŞKUR aracılığı ile gerçekleştirilecek olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde İtfaiyeci alımı ilanı hakkında tüm bilmeniz gerekenleri aktaracağız.

Bu haberimizde, İtfaiyeci alımı hangi şehirlerde yapılacak? İtfaiyeci olmak için istenen genel ve özel nitelikler nelerdir? tüm bunların detaylarını aktaracağız.

2022 Yılı 67 Şehir Kontenjan Dağılımı!

Orman Genel Müdürlüğü yayımladığı İtfaiyeci alımı ilanı için Türkiye Geneli olmak üzere 67 farklı Şehirde farklı sayılarda İtfaiyeci alımı gerçekleştirilecek. İşte şehre göre kontenjan dağılımı;

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

OGM İtfaiyeci alımı başvuruları İŞKUR aracılığı ile gerçekleştirilecek. Yayımlanan ilana göre 11 Nisan 2022 - 15 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuru alınacak. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar İşin Olsa Mobil uygulamalarını indirerek anında başvuru ekranından haberdar olabilirler.

Başvurular sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirilecek. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabilecekler. İlan numaraları ve İŞKUR da ilanlar 11 Nisan 2022 tarihinde yayımlanacak.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Yapılacak!

Orman Genel Müdürlüğüne alımı yapılacak 500 İtfaiyeci adayı için İŞKUR da yapılacak Kura da kadro sayısının 4 katı aday belirlenecek. yani 500 kişilik İtfaiyeci kadrosu için 2000 aday belirlenerek Sözlü ve uygulamalı sınav uygulanacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İtfaiyeci alımı için Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" şartları aranacak.

İtfaiyeci Alımı Özel Şartları Nelerdir?

İtfaiyeci alımı için adaylardan özel olarak Yaş, Eğitim, Boy ve Sağlık şartları aranacak. Ayrıca sadece Erkek adaylar başvuru yapabilecek.

Sağlık Şartı Nedir?

”Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, KBB, Nöroloji ve Psikiyatri” alanlarından “sağlam” onayı alınmış tam teşekküllü devlete bağlı resmi sağlık kuruluşlarından sağlık raporu almış olmak (Bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir),

Boy Şartı Nedir?

Bölge Müdürlüklerince ilan edilecek uygulamalı sınav tarihinde yapılacak ölçümlerde; en az 1.67 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kilogramdan fazla fark olmaması.

Eğitim Şartı Nedir?

İtfaiyeci alımları Lise ve Ön Lisans mezunlarından gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ,

Lise mezunu olanlar, Ortaöğretim İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümünden mezun olmak.

Ön Lisans Mezunu olanlar, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Acil Durum ve Doğal Afet Yönetimi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Yangın ve Doğal Afetler ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

Yaş Şartı Nedir?

Başvuru süresinin ilk günü itibarı ile 30 yaşını doldurmamış olmak.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim